SCHIEDAM – In de tweede klasse heeft Nexus afgelopen zaterdag een clean sweep behaald tegen de Delftse studenten van Paal Centraal. De formatie van scheidend coach Erik Speijer ontmoette de Delftse ploeg voor de vierde keer dit seizoen: 20-16. De avond ervoor werd het duel tegen het Zwijndrechtse Conventus afgesloten en gewonnen met 16-29.

Zaterdag had Paal Centraal wat recht te zetten tegen Nexus, de drie eerdere ontmoetingen verloren ze allemaal, terwijl de studenten zelf vonden dat ze driemaal de betere ploeg waren geweest. Ze begonnen ook scherper aan de wedstrijd dan Nexus en pakte na 10 minuten een 4-2 voorsprong. Mede dankzij twee mooie doorloopacties van zowel Noah Poppelier als Juliëtte van Schie kwam Nexus echter terug in de wedstrijd en pakte de ploeg een 4-5 voorsprong. Nexus had een goed verzorgde rebound waardoor het lang kon aanvallen en Paal Centraal onder druk zette. Juliëtte van Schie benutte de verkregen kansen met twee zuivere afstandsschoten en Nexus kwam daarmee op 6-9. Na de 7-9 van Paal Centraal ging Nexus geduldig verder en breidde de voorsprong verder uit tot een 7-13 ruststand.

De tweede helft wist Paal Centraal als eerste de korf weer te vinden, maar via Kim Majoor, Suthes Balasooriyan en Juliëtte van Schie werd de marge vergroot tot 8-16. Dit was reden voor Paal Centraal om in te grijpen en te wisselen. Er werd extra lengte ingebracht om het rebound voordeel van Nexus te doorbreken. Dat leek effect te hebben, de aanvallen van Paal Centraal gingen over van één schots aanvallen naar meer gestructureerde lange aanvallen. Nexus kwam onder druk te staan en verloor de grip op de wedstrijd. Binnen een kwartier kwamen de studenten geheel terug in de wedstrijd en met nog 10 minuten op de klok stond het opeens 15-16 en was de spanning volledig terug. Nexus werd echter op tijd wakker en het waren de Schiedamse dames die van afstand de ballen erin prikte, 15-20. Het slotakkoord was voor Paal Centraal dat de eindstand vanaf de strafworpstip op 16-20 bracht.

Nexus staat met nog 5 wedstrijden te gaan op de derde plek. Volgende week zaterdag 21 april om 15.30 uur komt hekkensluiter OKV op bezoek in Sportpark Thurlede en moet Nexus de vierde overwinning op rij gaan pakken! Toegang is gratis!