Rotterdam – Feyenoord heeft Heracles Almelo zondagmiddag voor de derde keer dit seizoen verslagen. In de competitiewedstrijd in De Kuip kroonde basisspeler Robin van Persie zich tot matchwinner: 1-0.

Feyenoord, met Bart Nieuwkoop, Kevin Diks, Jean-Paul Boëtius en Robin van Persie in de basiself, begon scherp aan de thuiswedstrijd tegen de Almeloërs. Tonny Vilhena en Steven Berghuis tekenden al binnen drie minuten voor de eerste kansen van het duel. De middenvelder dwong Heracles-goalie Bram Castro tot een redding en Berghuis schoot in het zijnet.

Daarna was het echter de beurt aan Heracles Almelo. De bezoekers doken onder anderen in de persoon van Brandley Kuwas, Jamiro Monteiro, Robin Pröpper en Vincent Vermeij op voor doelman Brad Jones. De sluitpost van Feyenoord voorkwam zelf een doelpunt van Kuwas en kreeg hulp van zijn medespelers bij de pogingen (van afstand) van Monteiro, Pröpper en Vermeij.

De thuisploeg reageerde daar voor de pauze nog op met schoten van afstand van Vilhena en een kopbal van Sven van Beek. De ultieme reactie kwam echter pas na rust. Het was Van Persie die in de 59ste minuut de ban brak en de score opende voor Feyenoord. De als aanvallende middenvelder opgestelde routinier verschalkte Castro met een zuiver schot met links in de benedenhoek. Het was zijn tweede competitietreffer na zijn terugkeer bij Feyenoord.

Vijf minuten daarvoor was Heracles eveneens dicht bij de openingstreffer geweest. Kristoffer Peterson probeerde het met een schot van buiten het strafschopgebied, maar pegelde de bal tot opluchting van het legioen op de lat. Na de goal van Van Persie, die in de 73ste minuut onder luid applaus van een uitverkocht stadion werd vervangen door Jens Toornstra, was het voor de formatie van trainer John Stegeman moeilijker om tot kansen te komen.

Feyenoord hoopte de wedstrijd in de slotfase definitief te beslissen, waarbij Nicolai Jørgensen het dichtst bij de 2-0 was. De spits kreeg de bal in zijn bezit na een lage voorzet van Berghuis, maar vond Castro op zijn weg. Invaller Paul Gladon was voor Heracles vlak voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker, maar miste het doel. Tot het einde bleef het spannend in De Kuip, maar na 94 minuten bleek dat Feyenoord voor de derde keer dit seizoen (in competitie en TOTO KNVB Beker) te sterk was voor de Almeloërs.

Bron: Feyenoord.nl