Teamfoto OSC 1 korfbal

Afgelopen dinsdag mocht het vlaggenschip van OSC uitkomen tegen ADO in de Zuid-Holland Korfbal Cup. ADO acteert in de zaal een klasse lager dan OSC, maar OSC had het zeer lastig in ’s Gravendeel. Pas in de verlenging wist OSC ADO van zich af te schudden: 13-14. Dit betekent dat OSC in de tweede ronde uit mag komen tegen Gemini in Gouda. Deze wedstrijd zal gespeeld gaan worden in de week van 15 december.

Na de midweekse wedstrijd moest OSC zich weer opladen voor de wedstrijd tegen hekkensluiter DVS’69. Op het veld werd nog verloren van deze tegenstander, dus OSC had iets recht te zetten. Na een lastig eerste kwartier nam OSC het initiatief stevig in handen. (Ruststand: 6-9). Na rust wist OSC deze voorsprong te behouden. De wedstrijd eindigde in 11-15.

in de eerste tien minuten van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd (3-3). Daarna scoorde de ploeg van Robert Boomstra echter tien minuten niet meer. Mede doordat er zelf goed werd verdedigd, wist DVS’69 maar tweemaal te scoren. Daarna ging het aanvallend beter lopen aan de kant van de Vlaardingers. OSC wist de korf vijf keer op rij te vinden en liep weg bij DVS’69. Nadat beide ploegen nog één keer gescoord hadden floot de scheidsrechter voor de rust.

Na rust begon OSC aanvallend matig. Wederom doordat de aanvallers van DVS’69 goed uitgeschakeld werden, hield de ploeg uit Vlaardingen West stand. Semi Tok wist daarna de korf weer te vinden, waardoor de marge weer twee was. Daarna liep OSC snel uit naar 9-13. De wedstrijd werd vervolgens goed uitgespeeld en de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Door de overwinning heeft OSC nu vier punten uit drie wedstrijden. Volgende week komt koploper Maassluis op bezoek in de Westwijkhal. Een overwinning voor OSC zou de (gedeelde) koppositie voor de Vlaardingers betekenen, verlies betekent een voorlopige plek in de middenmoot. De wedstrijd begint om 19:20.