​Cricket: Excelsior’20 trekt Brenton Parchment aan als speler/coach

Het cricketbestuur van Excelsior’20 heeft overeenstemming bereikt met Brenton Parchment voor de positie van speler – coach voor het seizoen 2019.

Brenton Parchment is een 36-jarige Jamaicaanse opening batsman die ook fast-medium bowlt. Daarnaast is Parchment in het bezit van de hoogste coaching diploma’s van Cricket Australia.

Parchment heeft in zijn carrière als batsman de West Indies vertegenwoordigd in alle drie de formats: Test, ODI en T20. Verder heeft hij vertegenwoordigend cricket gespeeld voor Jamaica. Op dit moment is hij captain van Douta Stars Cricket Club, de club waar ook Lorenzo Ingram speelt, dat uitkomt in de Victoria Turf Cricket Association Premier League.

Cricket voorzitter Luuk van Troost verklaart de keuze voor Parchment als volgt: “In het najaar hebben wij met de spelers van het eerste elftal het afgelopen seizoen geëvalueerd en hen gevraagd waaraan zij behoefte hadden qua coaching en speler voor het komend seizoen. Daaruit kwam een profiel naar voren van een ervaren speler – coach. Brenton past perfect in dat profiel, waarbij wij vooral veel waarde hechten aan zijn coach kwalificaties. Een van de opdrachten aan Parchment zal zijn om het niveau waarop getraind en gespeeld wordt door het 1e en 2e elftal te verhogen. Ook zullen we hem vragen onze eigen jeugdcoaches te begeleiden en verder op te leiden.
Van Lorenzo begrijpen wij dat Brenton een hele goede cricketer is. Met het aantrekken van Parchment en het verlengen van het contract met Lorenzo, keren de tijden terug van spectaculair cricket zoals we dat nog kennen vanuit de tijd van Emmerson Trotman, Garfield Charles en Collis King.”

Parchment zal zich eind April bij Excelsior’20 melden.

Bron: Excelsior’20
Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl