Maassluis – In een bedroevend slechte wedstrijd mede veroorzaakt door de harde wind behaalde HBSS verdiend de eerste uitoverwinning. De Schiedammers wisten de Waterwegderby tegen VDL met 0-2 te winnen. Door de overwinning lijkt er een Schiedams wonder in de maak. De bijna onoverbrugbare achterstand die HBSS had op de nacompetitieplek is inmiddels geslonken tot 5 punten.
In de eerste minuut wist spits Junior Albertus van HBSS een prima voorzet van Naigy Klepke niet binnen te koppen.
De rest van de eerste helft was het matig wat beide ploegen lieten zien. HBSS kreeg nog wel wat mogelijkheden maar wist niet te scoren. Vlak voor de rust moest Reijgersberg van VDL met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer.  Mede hierdoor werd het van de kant van VDL de rest van de wedstrijd niet veel beter.
In de 52ste minuut nam Naigy Klepke een bal vanuit de lucht aan, maar zijn schot werd goed door de keeper gepareerd. Tien minuten na rust kreeg VDL’er Cees Ketting de beste kans van de wedstrijd voor de ploeg van Schiedammer Henk Salari maar hij kopte van dichtbij in de handen van keeper Erik Pieters.
HBSS miste nog twee mogelijkheden voordat Ruchen Pieternella in de 70ste minuut de bevrijdende 0-1 uit een scrimmage wist te maken. Vlak daarna was het Junior. Albertus die na knap doorzetten met een effectvol schot met zijn rechter de 0-2 aantekende.
VDL was daarna niet meer bij machte om nog iets te forceren en HBSS wist op een schot van de ingevallen Rachid Bouali na ook geen verandering in de stand meer aan te brengen.
Trainer Toon Wolters van HBSS was na de wedstrijd duidelijk:” We hebben verdiend gewonnen en laten VDL nog te lang in leven. Ik baal eigenlijk nog meer van hun enige kans. Die ontstaat uit een corner van ons”.