Kethel Spaland (za) boekt zege op OVV

Oostvoorne – Na de valse start van afgelopen zaterdag heeft Kethel Spaland vanmiddag de lastige uitwedstrijd tegen OVV winnend af weten te sluiten. Op een uitmuntende grasmat werd het 1-2 voor de Schiedammers.

Kethel Spaland begon fel aan de wedstrijd en wist hierin enkele kansen te creëren. Zo kopte Melvin Post net over en werd de inzet van Remco Wuister door de goalie van OVV gepareerd. Kethel Spaland kwam twintig minuten spelen dan ook terecht op voorsprong. Een één twee tussen Yuri Nooteboom en Remco Wuister werd door de laatste vakkundig tegen de touwen geplaatst.

Na de voorsprong kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en werd het ook enkele malen gevaarlijk, maar wist Ruben Hortensius door puike keeperswerk het doel schoon te houden.

Na de storm van de thuisploeg namen de Kethellappers het heft weer over. Dit leidde direct tot de 0-2 gescoord door Yuri Nooteboom. Hij wist een penalty in de rebound te verzilveren.

Ondanks enkele speldenprikken aan weerszijde beef de 0-2 na 45 minuten op het scorebord.

In de tweede helft was het de thuisploeg die domineerde. Vanaf de aftrap had OVV al kans op de aansluiting, maar ging de bal langszij. Toch kwam die aansluitingstreffer enkele minuten later toch, al had de thuisploeg daar wel een, terecht, penalty voor nodig; 1-2.

Ondanks de druk waaronder de Schiedamners stonden was het wel gevaarlijk, zo ging het kopbal van Remco Wuister maar rakelings naast en ook de inzet van invaller Jack van Unen had meer verdiend.

Een slotoffensief van de thuisploeg bracht Kethel Spaland bijna aan het wankelen, maar met veel inzet en krachtsinspanning bleef het overeind.

Na 95 minuten vond de prima leidende R. Wesdorp het ook welletjes en konden de Schiedammers de eerste drie punten van de competitie noteren.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl