Bekerwinnaars '14-15 hbss G1 (2)

Op het zonovergoten sportpark van XerxesDZB trad het G-team van HBSS zaterdag 30 mei aan voor de finale van de KNVB berker.  Tegenstander in deze finale, rivaal VSC G1 uit Utrecht.

De Schiedammers wilden sportieve revanche nemen, nadat er in de competitie uit met 3-1 en thuis met 0-2 werd verloren.  Erg fris aan het begin van de wedstrijd oogde het niet en het was vooral de Utrechtse ploeg die het spel wist te maken.  Na ruim 10 minuten begon het toch beter te lopen en werden de beide teams gelijkwaardig aan elkaar, toch was het VSC G1 die de betere kansen had om de 1-0 te maken. Maar de verdediging van HBSS G1 wist dit te voorkomen. Enkele minuten voor rust was het de keeper van VSC G1 die met een verre uittrap, over alles en iedereen heen, de bal over de Schiedamse doelman wiist te krijgen wat een 1-0 russtand opleverde. De tweede helft was een weerspiegeling van de eerste helft en nu was het HBSS G1 die meer druk op het doel van VSC G1 wist te zetten. VSC G1 overleefde enkele corners die kort na elkaar werden weggegeven in de verdediging. Maar uiteindelijk was het een goed uitgespeelde kans, die door Jay van Elten voor werd gegeven en Jeff Peijnenburg die de gelijkmaker wist te maken.  Na de 1-1 waren er weer kansen over en weer, de beste kans om de wedstrijd in reguliere tijd te beslissen kwam van de Schiedammers, maar de Utrechtse doelman wist met een prachtige duik de bal uit de kruising te houden.  Eindstand na de reguliere speeltijd 1-1, het moest op strafschoppen aankomen. Deze strafschoppen werden door HBSS G1 beter genomen 3-4, waarbij Jay van Elten als man of the match uit de bus kwam door de beslissende strafschop achter de doelman van VSC G1 te knallen.