Schiedam – Rudy Bänffer, Consulent Sportstimulering bij de gemeente Schiedam  verricht aankomende zaterdag de aftrap tijdens het Schiedams kampioenschap 2017. De geboren Rotterdammer  is geen onbekende in het voetballandschap. Zelf speelde hij jaren voor hoofdklasser Capelle en kwam hij uit voor de beloftes van Sparta Rotterdam.
Bänffer is als vertegenwoordiger van de gemeente nauw betrokken bij tal van sportieve initiatieven in de Jeneverstad en draagt het Schiedams kampioenschap alsmede de hieruit ontstane supercup al vanaf dag 1 een warm hart toe. “Wij zijn als gemeente zeer blij dat dit soort initiatieven worden uitgevoerd. Sport staat zeer hoog op de agenda van de gemeente Schiedam en als voetballiefhebber vind ik het daarnaast geweldig om het evenement bij te wonen.” aldus de bijna ex-prof.
Aankomend weekend vind op het terrein van SVV alweer de derde editie van het Schiedams voetbalkampioenschap plaats.
Alle standaardploegen die Schiedam rijk is, strijden tijdens dit geweldige evenement, op zaterdag 17 juni vanaf 10:00 in twee poules van 4 tegen elkaar om vervolgens via de halve finales en de finale uit te maken wie zich een jaar lang Schiedams kampioen mag noemen. Dit jaar wordt voor het eerst gestreden om de DUOCAR cup, de nieuwe naamgever van het evenement.
Waar het toernooi bij de standaardteams in PPSC en SVV (zo) al twee eerder winnaars kent is het Schiedams kampioenschap voor jeugdteams, dat een dag later op zondag 18 juni, op dezelfde locatie zal worden gehouden, nieuw dit jaar. Ruim 20 Schiedamse jeugdteams zullen op deze geweldige dag in 5 leeftijdscategorieën de degens kruisen en strijden om de Schiedamse titel.
Alles wordt zoals dat inmiddels gewend is omlijst met de nodige gezelligheid. Natuurlijk is het kampioenschap weer gratis te bezoeken. Alle informatie, programma’s en al het nieuws omtrent het kampioenschap is te vinden op www.schiedamsvoetbalkampioenschap.nl
De organisatie, die ook verantwoordelijk is voor de Supercup, Southbeach Schiedam en het schiedamse horecatoernooi, is ook dit jaar weer in handen van Mischa Keemink, Marvin Janssen en Edward Molenaar.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie