ROTTERDAM – In het weekend waarin het 3e team van Nexus reeds twee wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen werd, hing de vlag van het vlaggenschip van Nexus er heel anders voor. Door 3 verliespartijen op rij bungelde Nexus inmiddels onderaan de middenmoot, echter door het verlies van de nummer laatst kon het team van coach Bron zich vandaag bij winst veilig spelen in de tweede klasse. Dat zou dan moeten gebeuren tegen OZC uit Rotterdam, een tegenstander waar Nexus het traditioneel altijd moeilijk mee heeft. Ook deze editie bleken de teams aan elkaar gewaagd, zonder er echter een sprankelende wedstrijd van te maken wist Nexus -na een 9-10 ruststand- een dik verdiende 16-20 op haar conto bij te schrijven.

Nexus kwam goed uit de startblokken en wist door goed aanvallend spel al snel een voorsprong van 2-5 te pakken. Helaas lukte het Nexus niet om deze flow vast te houden en lieten ze OZC in hun spel komen. OZC wist elkaar vanaf dat moment goed te vinden en kreeg dan ook het overwicht in de wedstrijd. Door een reeks van vijf doelpunten achter elkaar kwamen de gastheren zelfs tot een 7-5 voorsprong. Nexus nam een time-out en na deze onderbreking van 60 seconden wist juist Nexus weer de regie in handen te nemen. Dit maal was het een doelpunten reeks van Nexus en Schiedammers pakken dan ook de voorsprong terug (7-10). OZC weet de korf nog twee keer te vinden en de ploegen rusten dus met een stand van 9-10. In de tweede helft is er dus ook nog van alles mogelijk.

Nexus is de ploeg die het beste uit de kleedkamers komt en bouwt de voorsprong uit naar 6 doelpunten. Mede dankzij de goed spelende Wilfred Koppe die twee afstand schoten maakt en uiteindelijk ook topscoorder wordt met 7 doelpunten. Jesper van Heijningen en Laura Seip komen bij Nexus nog in de ploeg. Hierna vallen de doelpunten over en weer en heeft Nexus de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met een stand van 16-20 en heeft Nexus zich gehandhaafd in de tweede klasse. Volgende week reist Nexus af naar Vlissingen, want dan is Atlas de tegenstander.Twist kwam in dezelfde poule niet in actie.
In de eerste klasss verloor ckc Maassluis nipt met 16-17 van Rust Roest. Door de nederlaag moet de promovendus alsnog omlaag kijken om niet in de problemen te komen. ,,We hebben echt nog wat punten nodig,” vond Marco Swikker.
ODO ging in 2I met 22-15 onderuit bij het Barendrechtse Vitesse.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl