’48 uur non-stop fietsen voor de Stichting Spieren voor Spieren’

Na het succes van vorig jaar gaat Danny Van Vliet nu een dubbele uitdaging aan. Niet 24 uur, maar… 48 uur non-stop fietsen voor het goede doel. Vorig jaar juni ging Danny voor het eerst de uitdaging aan om 24 uur non-stop te fietsen voor het goede doel: de Stichting Boodschappenkast Zuidplas. Hij wist met die sponsorrit een ongekend bedrag van € 50.000,- op te halen. Een fantastisch en onverwacht resultaat! Hij heeft daarmee heel wat mensen gelukkig gemaakt, die niet in hun dagelijkse behoeften kunnen voorzien.

Maar wie Danny kent, weet dat hij altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen. Die 24 uur ging hem redelijk goed af, dus… hij wil méér! Daarom heeft hij besloten om 48 uur non-stop te gaan fietsen! En voor een nóg groter landelijk doel: de Stichting Spieren voor Spieren.

DOEL VAN DE 48-UURS NON-STOP SPONSORRIT

Met deze sponsorrit wil Danny zijn gezonde spieren inzetten voor zieke spieren. Hij wil sponsorgeld ophalen en daarmee meer wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en de genezing van spierziekten bij kinderen mogelijk maken. Want Danny is er ook van overtuigd dat kinderen onbezorgd moeten kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij worden belemmerd door een spierziekte.

WAT DOET DE STICHTING SPIEREN VOOR SPIEREN?

Spieren voor Spieren wil de kwaliteit van leven van kinderen met spierziekten verbeteren. Daartoe financiert de Stichting expertisecentra waar kennis over de diagnose, behandeling en zorg van spierziekten bij kinderen wordt gebundeld. Daarnaast stelt de Stichting hulpmiddelen beschikbaar aan kinderen die daarvan afhankelijk zijn. Spieren voor Spieren wil haar bekendheid vergroten door bewustwording en voorlichting.

WAT GAAT ER GEBEUREN?

Danny van Vliet gaat héél lang fietsen. In de 48-uurs sponsorrit legt hij zoveel mogelijk kilometers af. De bedoeling is dat hij 48 uur in het zadel blijft. Hij streeft naar 1.000 tot 1.200 km. De rondes zijn ongeveer 100 km lang met een sanitaire stop bij het A20 TradeCenter, dus Danny komt hier iedere 4 uur langs. Genoeg mogelijkheden om aan te moedigen!

Het startschot wordt gegeven door Ron Vlaar, voormalig profvoetballer en huidig jeugdtrainer bij AZ. En namens Spieren voor Spieren is Sofie Zalm aanwezig; zij is kind-ambassadeur van de Stichting.
De rit wordt gereden met ondersteuning van een volgscooter en een volgauto met reserveonderdelen, eten en drinken. Van het geheel worden professionele video-opnames gemaakt.

LOCATIE, VERTREK EN AANKOMST

• Hoogeveenenweg 100, Nieuwerkerk a/d IJssel
• Vertrek: vrijdag 24 juni om 10.00 uur (met officieel startschot van Ron Vlaar) • Aankomst: zondag 26 juni om 10.00 uur

VOOR WIE DEZE MISSIE WIL SPONSOREN

Er zijn mogelijkheden om een vast bedrag te doneren, of een bedrag per gereden kilometer toe te zeggen. Dat vergroot de uitdaging voor Danny des te meer! Voor aanmeldingen en vragen kunt u contact opnemen via mailadres: info@a20tradecenter.nl

MOEDIG DANNY AAN EN KOM NAAR DE START, TUSSENSTOPS OF FINISH!


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl