4e Ramon de Rond toernooi grootser dan ooit, KiKa de grote winnaar!

Vlaardingen – Een kleine 2 maanden voor het 4e Ramon de Rond toernooi is al duidelijk dat het evenement dit jaar groter wordt dan ooit. Vorig jaar deden 40 teams mee, inmiddels hebben zich al 44 teams ingeschreven en daarmee is het maximaal aantal van 50 teams bijna bereikt. Inschrijven voor het toernooi op zaterdag 16 juni kan nog steeds.

Blijkbaar slaat het concept van het Ramon de Rond toernooi bij steeds meer mensen aan; op een sportieve en gezellige manier inzetten voor het goede doel, KiKa.

Het begon in 2015 als een vriendentoernooi ter nagedachtenis aan hun aan kanker overleden vriend Ramon de Rond.  De jaren daarna is het toernooi door inzet van vele vrijwilligers en diverse activiteiten groter geworden dan in eerste instantie gedacht. Voor het toernooi is vorig jaar zelfs een stichting opgericht om het professioneler te maken.

De opbrengst in 2017 was een recordbedrag van €15.234, bijeen gebracht door de €100 inschrijfgeld van de deelnemende teams, de verkoop van RdR petten, caps en paraplu’s. Maar ook veel geld kwam binnen door de veiling van gesigneerde voetbalshirts en vele andere voetbalitems, maar ook bijvoorbeeld een privé-optreden van de bekende band Fishbank. Nieuw dit jaar is dat Jack Kerklaan, bekend van RTV Rijnmond, de veilingmeester is.
Sinds de eerste editie steunt voormalig Feyenoorder Ben Wijnstekers het RdR-toernooi. Vorig jaar opende hij het toernooi. Dit jaar zal hij ook de opening verrichten samen met nog een grote naam uit het Nederlandse voetbalwereld. Wie dat is, houdt de organisatie nog even geheim. Wel staat vast dat de SPARTA Legends meedoen. Zij waren ook aanwezig bij de emotionele afscheidswedstrijd van Ramon in 2015.

Kinderen spelen een belangrijke rol tijdens het Ramon de Rond toernooi. De opbrengst gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij, KiKa. Voor de kinderen is er ditmaal een nog groter kidsplein dan vorig jaar. Er is bijvoorbeeld een stormbaan van 33 meter en nog 6 grote springkussens. Maar er is ook suikerspin, popcorn, slush en schminken. En dat alles onder toezicht van enthousiaste vrijwilligers.

Ook het entertainment wordt jaarlijks grootser. Uiteraard is onze huis DJ Arne van der Zande weer van de partij. ’s Middags is er een spetterend optreden van het Vlaardingse damesduo BEM. Na afloop van het toernooi zal de band ‘Cover the Cage’ met zijn feestcovers de boel op stelten zetten. Het toernooi wordt afgesloten met een geweldig feest.

Meer info en inschrijven kan via www.ramonderondtoernooi.nl

Foto: Esther Hulspas

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl