4F: FC Maense blijft strijden: ‘KNVB had terugtrekking HWD en SDV nooit mogen accepteren’

FC Maense heeft de KNVB een brief gezonden met daarbij de stelling dat de KNVB de terugtrekking van SDV en HWD nooit had mogen accepteren. De zaterdag vierdeklasser beroept zich op het bewaarnummer. Daarin staat dat een club zich niet uit de A-categorie mag terugtrekken en desnoods opvulling uit lagere elftallen verplicht wordt.

Het statement van FC Maense:

Beste KNVB

Conform het ‘Reglement amateurvoetbal – Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal’, artikel 11, lid 2, sub a, mag een vereniging met teams die uitkomen in een competitie die ingedeeld zijn in Categorie A NIET uit de competitie terugtrekken. De KNVB had derhalve de terugtrekking van beide teams niet mogen accepteren.

Conform onder het voornoemde reglement, artikel 11, lid 2, onder b, kan het bestuur amateurvoetbal dispensatie verlenen van het verbod als bedoeld in lid 2, sub a van dit artikel, indien de vereniging over slechts één seniorenteam of over slechts één team in een leeftijdsklasse, als bedoeld in artikel 28 van dit reglement, van het jeugdvoetbal beschikt.
Hiervan is geen sprake aangezien HWD over een 2e elftal beschikt op zaterdag, 5 zondag elftallen en 5 jeugdelftallen heeft en SDV over 7 elftallen beschikt.

Uit de timing die gekozen is voor het terugtrekken van deze elftallen, namelijk twee weken voor het eind van de competitie, kunnen wij niets anders concluderen dat het een bewuste actie is om FC MAENSE te benadelen en competitievervalsing………..


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl