4F: Titelstrijd nadert kookpunt, FC Maense of CION?

Regio – In de knotsgekke vierde klasse F zal aankomende zaterdag de titelstrijd tot een absoluut hoogtepunt komen. Waar de gedoodverfde kampioenskandidaat CION, zich zes wedstrijden voor het einde van de competitie, stukbeet op achtervolger FC Maense  leek de gedroomde promotie via een kampioenschap heel ver weg.

Een paar speelrondes later zag de wereld er voor de Vlaardingers, plots weer heel anders uit toen de Schiedamse vrienden van PPSC de inhaalwedstrijd tegen FC Maense met 2-1 wisten te winnen. De ploegen stonden weer gelijk. Met nog maar drie wedstrijden te spelen en een veel beter doelsaldo (Sinds dit seizoen geeft het doelsaldo bij gelijke stand de doorslag) hadden de vlaardingers weer de beste papieren ware het niet dat de ploeg uit Rotterdam-West twee weken geleden het arme SDV met 31-0 oprolde waardoor FC Maense op doelsaldo nu aan het langste eind zou trekken.
De KNVB kwam echter in de week die volgde met de mededeling dat zowel SDV als HWD, dat al eerder zeven wedstrijden over moest overspelen vanwege het opstellen van een onrechtmatige speler, uit de competitie werden genomen.

Dit betekend bij schrijven dat CION met nog 1 wedstrijd te spelen 2 punten voorstaat op FC Maense en dat een overwinning in de stadsderby, morgen in de Broekpolder om 15:00 uur tegen VFC (za), genoeg is voor het kampioenschap. FC Maense speelt op het zelfde moment de thuiswedstrijd tegen PPSC.
Of het na zaterdag beslist is valt te betwijfelen want FC Maense inmiddels een schrijven naar de KNVB gestuurd waarin het zich beroept op een artikel in de KNVB statuten waarin staat dat een ploeg niet uit de competitie genomen kan worden en dat de wedstrijd tegen SDV weer in de stand opgenomen dient te worden. De KNVB heeft in deze nog geen uitspraak gedaan…..


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl