5-1 voorsprong niet genoeg voor Kethel Spaland (za)

Op een winderig complex leek Ruben de Vries van Kethel-Spaland (za) met 3 goals en 2 assists(goals Miletson Silva de Freitas en Remco Wuister) de grote man voor de thuisploeg te worden. Maar de brigade van Peter van Buren wist een comfortabele 5-1 voorsprong niet vast te houden. Met een 5-5 gelijkspel ging tegenstander GHVV’13 uiteindelijk als morele winnaar de kleedkamers in.
Kethel-Spaland ging voortvarend uit de startblokken. In de 2e minuut kopte spits Remco Wuister een hoekschop van Ruben de Vries snoeihard in de touwen (1-0).Even later redde keeper Erwin van Trigt op een schot van Miletson Silva de Freitas. In de 4e minuut kwam GHVV’13 langszij. Een diepe bal werd verkeerd getaxeerd door keeper Ruben Hortensius waardoor linksbuiten Ruben Speelmeijer de 1-1 binnen kon schieten.
De thuisploeg rechtte de rug en ging op zoek naar de voorsprong. Eerst ging een vrije trap van Naigy Klepke net over en werd een voorzet van dezelfde Klepke door Wuister naast gekopt. Na, een gemiste kans van de bezoekers kwam in de 20ste minuut toch de voorsprong. De Vries verlengde een strakke voorzet van rechts over 30 meter van Klepke tot doelpunt door de bal na een prima aanname simpel langs Van Trigt te schuiven. Nog geen drie minuten later was De Vries met zijn dieptebal en dus tweede assist weer belangrijk. Silva de Freitas omspeelde met een vloeiende beweging Van Trigt en zorgde voor de 3-1. Tot aan de rust waren er nog kansen op meer voor de thuisploeg. Maar Wuister (redding keeper) en Klepke (twee keer een bal net naast de verkeerde kant vd paal na een redding vd keeper en eentje van een verdediger).
Na de rust waren wederom De Vries, Wuister en Klepke al snel dicht bij de vierde treffer voor de thuisploeg. In de 53ste minuut werd een mooie vrije trap van Naigy Klepke even schitterend door De Vries via een volley met rechts binnen geschoten (4-1). Drie minuten later leidde een combinatie tussen Silva de Freitas en De Vries tot de derde goal (met links) van de laatste. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten. GHVV’13 was rijp voor de slacht. Maar daarna voltrok zich voor de toeschouwers een bizar wedstrijdverloop.  Na een kwartier leidde een misverstand tussen rechtsback Michael Vogelenzang en keeper Ruben Hortensius tot de 5-2 via Jordy Breestraat. Een minuut later passeerde Klepke met een actie de rechtsback maar zijn schot met links werd door keeper Van Trigt weggeranseld.
Keeper Hortensius van de thuisploeg redde daarna eerst nog met zijn voeten maar even later werd het toch 5-3 na een kopbal van Brian van Dam. In plaats van de voorsprong vast te houden zag Kethel-Spaland de tegenstander via een goal in de 69ste minuut (Pascal van der Hor ) en eentje twee minuten voor tijd (Mark van der Meyde) op 5-5 komen. De laatste minuten gingen beide ploegen nog op zoek naar de winst, echter zonder resultaat.
Trainer Peter van Buren: “Schandalig dat we deze wedstrijd niet winnend afsluiten en dat door persoonlijke fouten. Na de 5-2 raken we in paniek en vergeten te blijven voetballen. Het enige positieve is dat we vijf mooie goals maken. Maar we verspelen in twee thuiswedstrijden onnodig vier dure punten.”.
Foto: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl