Omdat Hermes-DVS dit jaar 140 jaar bestaat, vinden er in het voorjaar van 2024 diverse feestelijke toernooien plaats.

Ook de squashafdeling van Hermes-DVS organiseert een evenement dat plaats zal vinden op zaterdag 6 & zondag 7 april. Het gaat om een squashtoernooi voor professionals en één voor amateurs.

Op de 4 squashbanen bij Hermes zullen afwisselend 16 squashprofessionals en 24 amateurspelers hun wedstrijden spelen. Onder de professionals zal een aantal spelers meedoen die hoog op de wereldranglijst staan. Ook enkele spelers uit de Nederlandse top zullen aan dit evenement deelnemen, zoals Sam Gerrits, de nummer 2 van het NK 2024 en Rowan Damming, wereld kampioen U19 in 2022.
De wedstrijden zijn vanaf 09.30 tot 18.00u in het clubgebouw van Hermes aan het Trimpad te bekijken. De toegang is gratis.

Voor de sport squash heb je naast een uitstekende conditie snelle reflexen en een goede hand-oog coördinatie nodig. Deze fysieke eigenschappen zijn allemaal goed te trainen waardoor ook de amateurs tot een respektabel niveau kunnen doorgroeien. De sinds kort Olympische Squashsport is dan ook uiterst gezond voor lichaam en geest.

Hermes-DVS promoot squash dan ook als een sport voor iedereen die een ’total workout’ sportbeleving wil hebben. Iedere woensdagmiddag kunnen kinderen onder begeleiding van een gymleraar spelenderwijs conditie en behendigheid ontwikkelen.

Foto: Nathalie Goossens

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl