Sparta strikt veelzijdige middenvelder van Valencia

Sparta Rotterdam heeft met Valencia en Pedro Alemañ overeenstemming bereikt over een directe overgang naar Het Kasteel. De 20-jarige veelzijdige middenvelder tekent een contract voor 2,5 jaar met een optie voor een extra seizoen.

Het trainingskamp van de Kasteelclub in Spanje heeft de overgang versneld volgens Gerard Nijkamp. “We hadden Pedro al geruime tijd in het vizier via onze scouting, maar tijdens het trainingskamp in Spanje hadden we de mogelijkheid om nog meer informatie in te winnen. Zo zijn we met Valencia in contact getreden om trainingen en wedstrijden te bezoeken. Samen met de technische staf hebben we hier gebruik van gemaakt en daarbij kregen we de bevestiging dat Pedro kan uitgroeien tot een interessante speler. Tevens kregen we de mogelijkheid om hem al deze winter aan onze selectie toe te voegen. Hierdoor kunnen we hem alvast laten wennen aan de (voetbal)omgeving waar hij de komende jaren actief zal zijn.’’

Pedro Alemañ heeft zijn opleiding bij Valencia genoten en speelde dit seizoen twaalf competitiewedstrijden voor Valencia Mastella, het tweede elftal van de club, dat uitkomt op het vierde niveau van Spanje en de derde plaats inneemt.

Door: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl