Zaterdag werd het NK judo -18 jaar gehouden in Den Haag. Voor Sportinstituut Schiedam werd het een dag met ups en downs Celil Uyar (-46 kg) presteerde opnieuw goed en won weer een NK medaille. Met twee ippon overwinningen bereikte hij de halve finale. Deze ging helaas verloren, maar in de strijd om het brons pakte Celil weer de winst.

Zijn broer Kayra Uyar startte ook prima in de klasse -55 kg. Na twee overtuigende zeges ging het mis in de kwartfinale. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek zijn spaakbeen gebroken. Extra zuur is dat hij nu ook een aantal European Cups mist. Sebastian Olsen stond goed te judoën in de klasse -60 kg, maar kwam helaas niet in de buurt van het podium. Hij kwam tot twee keer winst en twee keer verlies.

Thimo Wansleeben, net als Celil uitkomend in de klasse -46 kg, stond ook sterk te judoën. Hij won twee partijen en verloor er twee. De laatste was overigens onterecht (scheidsrechterlijke fout). Devilin Boumans kwam bij de dames -57 kg tot één keer winst en twee keer verlies. Keano Rietdijk wist bij de heren +90 kg helaas geen wedstrijd te winnen.

De zevende judoka van Sportinstituut Schiedam, Marie Lynn Luesken, kon door ziekte helaas niet deelnemen bij de dames -70 kg.

Foto: SI Schiedam


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl