9-tal HVC’10 houdt stand tegen SVC’08

HVH – Waar een scheidsrechter zich eigenlijk onopvallend zou moeten gedragen, eiste Martin de Witte (Rotterdam, 26) in het duel van HVC’10 tegen SVC’08 alle aandacht voor zich op. Voor verreweg de meeste toeschouwers onbegrijpelijk stuurde hij in de tweede helst binnen een tijdsbestek van tien minuten twee spelers van de thuisclub met rood weg. Na afloop verklaarden beide spelers dat ze een woord hadden gezegd dat op een ziekte leek. Maar zelfs SVC’08-doelman Joey Vos zei na afloop dat Badr ben Mohammed een geintje tegen hem maakte. Weglopend gaf die  een vriendschappelijk tikje en zei op humoristische toon:  “t….lijder.” Zoiets  gebruikte Jorno Reurink tien minuten later ook toen hij na weer een onterecht  afgevlagde buitenspelaanval het woord met de ziekte voor zich uit mompelde. (niet tegen de scheids, niet tegen een tegenstander)

Kruistocht
Nu kun je als scheidsrechter best een kruistocht tegen onwelgevallig taalgebruik op het voetbalveld willen beginnen,  maar dan kan de KNVB je beter maar niet aanstellen  bij bepaalde wedstrijden in een grote stad. Dan eindig je immers nooit met 22 man.  Wellicht speelde de medische achtergrond van de scheids ook  een rol. Maar soms moet je gewoon oordoppen indoen.
Met gevoel voor humor gaf Badr ben Mohammed na afloop aan: “Ben ik eindelijk geïntegreerd in de samenleving, is het weer niet goed.”
Het lullige geintje kost hem mogelijk een paar wedstrijden, daar waar hij net een basisplaats op het Hoekse middenveld had veroverd. Zou ‘coronanalijder’  deze middag door de beugel gekund hebben?

Piet Boon boos
Het is knap om in een overigens sportieve wedstrijd  vijf gele en twee rode kaarten te geven. Maar trainer Piet Boon verdedigde na afloop toch de scheidsrechter. “Hij is vóór de wedstrijd in de kleedkamer geweest en heeft vooraf gemeld dat elke gemelde ziekte een rode kaart zou opleveren. Dus is het stom van mijn spelers.”
Maar hij had verder alle reden om trots te zijn op zijn ploeg die tegen nummer 2 van 2C de laatste dertig minuten fier overeind bleef, geen enkele overtreding meer maakte. Ook de wel  erg gemakkelijk aan SVC’08 toegekende  strafschop kon HVC’10 niet meer deren. SVC’08 kwam daarmee terug tot 3-1, maar geloofde er zelf geen moment  meer in.

Angstgegner
HVC’10 speelde weer eens van die  historische en heroïsche wedstrijden. Sinds de fusie won het alle zeven keren thuis van SVC ’08.

Het wordt zo langzamerhand de omgekeerde wereld in Nederland. Trainer Frijters van SVC’08 beklaagde zich na afloop over het hobbelige veld : “Daar kunnen we niet op spelen, (wij hebben kunstgras liggen),  en dan zeker niet tegen zo’n fysiek sterke ploeg als HVC’10. Die kunnen op zo’n moment de mouwen extra opstropen. Ik had liever dat ze met elf man waren blijven spelen.”

Vanuit de middencirkel
In de rust keken alle thuissupporters ongelooflijk naar het scorebord waarop de cijfers 3-0 prijkten.  Een slechte uittrap  door doelman Vos werd door Rick Voskamp (een van de Hoekse uitblinkers) al na negen minuten vanuit de middencirkel (!)  over het hoofd van de doelman teruggejaagd. En een minuut later maakte de andere uitblinker Mitchell Bouwhuis al de 2-0  met een beauty in de kruising. Na een halfuur  vergrootte Glenn Boon uit een vrije trap via de paal de  3-0, ook al omdat de muur en de keeper van SVC’08 verkeerd stonden opgesteld.  Daar kwam nog bij dat De Witte volkomen ten onechte tien minuten later welwillend inging op het advies van de assistent  van SVC’08 die een doelpunt van Badr ben Mohammed na een vlotte combinatie met Slutskyy  wegens buitenspel afzwaaide.

Lange ballen gauw thuis
De Scheveningers zelf kwamen in die periode niet verder dan lange ballen op hun supersnelle spits, maar Mike de Niet kon er niets mee uitrichten. Ook de twee in de rust door Frijters ingebrachte wissels konden na rust geen potten breken. Maar het werd zoals gezegd zo’n wedstrijd waarin een ploeg met negen man extra krachten bij zich losmaakt. De verdiende overwinning werd daarom een feit. Omdat ook Glenn Boon (5x geel) volgende week afwezig is, wordt het puzzelen voor Piet Boon om drie man te moeten vervangen in de thuiswedstrijd tegen Berkel. Misschien kan de tien minuten voor tijd ingevallen Smits zijn plaats weer innemen.
Opstelling HVC’10
Madern, K. van den Bos, Boon,  Bogaards, Storm,  M. van den Bos,  Bouwhuis, Voskamp(80 Smits) , Reurink  Slutskyy, ( 80) Sterrenberg,   Badr ben Mohammed
Geel HVC’10:   Storm, Boon
Rood : HVC’10 : Reurink, Ben Mohammed

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl