ABN AMRO WTT: Twee Nederlanders bij laatste acht; Tsitsipas (1) eruit

ROTTERDAM – Tijdens de 50ste editie van World Tennis Tournament in de Rotterdamse Ahoy hebben de Nederlanders Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer zich verrassend voor de laatste acht geplaatst. De Griekse nummer één van de plaatsingslijst, Stefanos Tsitsipas, werd in de tweede ronde donderdag uitgeschakeld.

Gijs Brouwer, spelend op wild card, mocht het in de tweede ronde in de laatste donderdagavondpartij opnemen tegen de Deense nummer negen van de wereld, Holger Rune. Het jonge tennistalent startte nog sterk en liep snel uit naar een break voorsprong (4-2 red.), maar verloor de set uiteindelijk wel verrassend: 6-4.

In de tweede set kon Brouwer zijn verbeterde versie van zichzelf vasthouden en wist snel uit te lopen naar een dubbele break en 4-0. De Nederlander, zelf slechts 160ste op de ATP-lijst, zag Rune daarna opgeven met een mogelijk geveinsde blessure.

Griekspoor
De eerste Nederlander die zich plaatste voor de kwartfinales was Tallon Griekspoor. De nummer 52 van de wereld won knap in drie sets van de Duitse wereldtopper Alexander Zveres: 4-6, 6-3 en 6-4. Griekspoor, die vorige maand zijn eerste ATP-titel binnen sleepte in het Indiase Pune, neemt het nu bij de laatste acht op tegen landgenoot Brouwer. Dat houdt in dat er voor het in jaren een Nederlander bij de laatste vier zal staan.

De derde Nederlander Botic van de Zandschulp verloor in ronde twee van de Rus Daniil Medvedev.

Tsitsipas
De Griekse wereldtopper Stefanos Tsitsipas (1) sneuvelde verrassend in de tweede ronde. De sterk spelende Italiaan Jannik Sinner won met duidelijke cijfers: 6-4 en 6-3. Kijk voor alle uitslagen verder via https://www.abnamro-open.nl/en.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl