AD: ‘Stekker gaat uit de competities: 1 september pas weer voetbal in Nederland’

Het Algemeen Dagblad weet maandagavond te melden, dat de KNVB en clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie er niet op lijken te rekenen dat het seizoen nog uitgespeeld wordt. Het verwachte scenario is dat er pas vanaf 1 september weer wordt gevoetbald, aldus het dagblad. De stadions blijven dus voorlopig leeg.

Volgens het AD gaat premier Rutte dinsdagavond op de persconferentie melden, dat tot 1 september er een verbod blijft op alle evenementen met vergunningsplicht. Momenteel geldt het verbod tot 1 juni, maar het kabinet wil geen enkel risico nemen met de volksgezondheid.

Wedstrijden zonder publiek lijkt nog wel open te staan als mogelijkheid, maar diverse burgemeesters hebben al laten weten daar geen toestemming voor te geven uit vrees dat er dan toch supporters op en rond de stadions of in het centrum zich zullen verzamelen. Bovendien hadden ook enkele clubs al laten weten, dat ze het liefste er direct een punt achter zetten. Verder heeft ook FOX Sports de laatste termijn van de TV-gelden al overgemaakt en lijkt ook de UEFA minder scherp te zijn op het uitspelen, althans er geen sancties aan te verbinden met betrekking tot deelname aan Europese competities.

Heel Nederland, dus ook alle belanghebbenden bij de sport in het algemeen en het voetbal in het bijzonder kijken uit naar de persconferentie van premier Rutte dinsdagavond rond 19.00 uur.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl