Ademruimte voor Sparta na zege in degradatiekraker

Kerkrade – Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond als hecht collectief de kelderkraker tegen Roda JC gewonnen en daarmee drie zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie veroverd. Fischer en Muhren bleken uiteindelijk matchwinners in het duel: 0-2.

Dat het duel bol stond van de spanning was al snel duidelijk. Beide ploegen wisselden geniale momenten af met foute passes en gemiste kansen. Al binnen een minuut had Roda op voorsprong kunnen staan nadat Gustafson vrij door mocht lopen. Toch was het Sparta met de eerste grote kans voor Michiel Kramer. Hij miste nog, maar even later was het Fischer die werkelijk fantastisch binnenschoot vanuit de tweede lijn en daarmee een zeer degelijke wedstrijd met een doelpunt bekroonde.

Sparta plooide daarna terug en had niet veel te vrezen van Roda JC, dat weinig creëerde. Datzelfde spelbeeld was zichtbaar in de tweede helft, waarin Sparta door de grote ruimtes eigenlijk dreigender was dan de thuisploeg. Dit resulteerde uiteindelijk in de 0-2. Na goed voorbereidend werk van Kramer en een schitterende steekpass van Verhaar was het Muhren die doelman Jurjus versloeg. Gek genoeg leek Roda na de 0-2 opeens weer geloof te hebben in een resultaat, want prompt creëerden de Limburgers een aantal grote kansen. Gelukkig voor Sparta stond het vizier bij de hekkensluiter niet op scherp, waardoor er verder niet gescoord werd.

Sparta loopt door de zege uit bij de laatste plaatsen. De Rotterdammers staan zestiende, met 4 punten meer dan Roda JC. Smet op de avond was wel de ongelofelijke stunt van Willem II tegen PSV.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl