REGIO – Voetbaltrainer Adrie Poldervaart, bekend van zijn periode bij Zwaluwen tussen 2012-2015 en als trainer van Excelsior Rotterdam, ligt nog altijd in het ziekenhuis. En voorlopig lijkt daar nog geen verandering in te komen, zei assistent-trainer Richard Roelofsen (De Graafschap red.) zondagochtend bij ESPN. “De ziekte moet nog op een hoogtepunt uitkomen, en Adrie is daar nog niet. Het gaat hierdoor continu nog steeds wat minder”, zei de coach voor het thuisduel met Roda JC.

Spijkenisser Poldervaart is momenteel eindverantwoordelijk voor De Graafschap en werd twee weken terug opgenomen in het ziekenhuis. Daar werd het Guillain-Barré syndroom geconstateerd bij de voormalig coach van Zwaluwen Vl. Bij dit ziektebeeld zijn er duidelijke tekenen te zien van spierverzwakking of – verlamming. Dit is een zeldzame aandoening. Zijn club bracht vrijdag nog een statement naar buiten: “Hoofdtrainer Adrie Poldervaart ligt sinds 6 februari in het ziekenhuis. Bekend is dat hij lijdt aan het Guillain-Barré syndroom en binnen dat syndroom aan een zeldzame variant. Door het zeldzame karakter van deze aandoening is nog niet duidelijk wanneer Adrie zal terugkeren”, laat de club weten.

Zelf

Ook gaf Poldervaart nog een reactie op zijn huidige situatie. “Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om een ieder hartelijk te bedanken voor de vele kaarten, bloemen en cadeaus die ik heb mogen ontvangen”, merkt de coach op. “Dit geeft mij heel veel energie om deze aandoening te overwinnen. Vanuit het hele land en van allerlei clubs ontvang ik steunbetuigingen en beterschapswensen. Daar ben ik zeer dankbaar voor en dat doet een mens goed. Daarnaast heb ik bezoek gekregen van allerlei mensen die de moeite hebben genomen om mij op te zoeken. Enorme dank voor alle steun die ik heb mogen ontvangen.”

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl