ROTTERDAM – Ondanks dat de eredivisie momenteel stil ligt vanwege de coronacrisis, zitten de bvo’s niet stil. Zo heeft FC Groningen assistent-trainer Adrie Poldervaart (ex-Excelsior red.) vrijdag definitief overtuigd om zijn contract met twee jaar te verlengen. Dit ook in navolging van hoofdtrainer Danny Buys.

Poldervaart was jarenlang als fysiotherapeut aan Excelsior verbonden – waar Buijs als speler actief was – en maakte in het seizoen 2018/2019 zijn debuut als hoofdtrainer in de Eredivisie. Na zijn vertrek uit Kralingen werd Poldervaart in Groningen herenigd met Buijs. Die samenwerking verloopt tot dusver naar tevredenheid, stelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. “Wij hebben sinds onze samenwerking van dichtbij kunnen zien welke kwaliteiten Adrie toevoegt aan onze technische staf”, laat hij weten aan de FC Groningen-kanalen.

Voor het nieuwe seizoen heeft FC Groningen wel de eerste aanwinst alvast binnen: oud-Feyenoorder Wessel Dammers, een centrale verdediger, maakt in de zomer de overstap van Fortuna Sittard naar het hoge noorden. Daar wordt hij de opvolger van aanvoerder Mike te Wierik, die zelf vertrekt naar het Engelse Derby County van Philip Cocu en Wayne Rooney.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl