Advocaat: ‘Cambuur is een heel vervelende ploeg’ (video)

Feyenoord begint donderdagavond met zijn sterkst mogelijke opstelling aan het bekerduel met Cambuur. Dick Advocaat weigert om bijvoorbeeld een andere doelman speeltijd te gunnen. “Ik heb het bekertoernooi altijd serieus genomen. Nu ook.”

Voor Advocaat, die Ié, Karsdorp en Haps mist in Friesland, is het belang duidelijk. “Vijf wedstrijden betekent Europees voetbal. En de finale wordt hier gehouden. Wij beginnen met een heel vervelende ploeg. Cambuur doet het uitstekend in de competitie. We hebben videobeelden gezien en dat wordt echt wel een strijd. Ze gaan vol op de aanval, druk zetten. Hun publiek is bijna net zo fanatiek als dat van Feyenoord. Maar je kan ook weer profiteren van het fanatisme van die ploeg.”

Onder leiding van Advocaat heeft Feyenoord in de competitie nog altijd niet verloren. Sinds de Hagenaar aan het roer staat, hebben de Rotterdammers zoveel punten verzameld dat zij – gemeten vanaf zijn komst – tweede in de eredivisie zouden staan. “Ik doe het op mijn manier”, licht Advocaat toe. “En dat is niet arrogant bedoeld, maar mijn manier van mensen benaderen is kennelijk toch anders. Wel op voetbal gericht. In mijn carrière ben ik aanraking gekomen met een aantal bepalende mensen, onder wie Rinus Michels. Dat zal ook wel mee spelen.”

Cambuur-Feyenoord begint donderdagavond om 20.45 uur en is vanaf 20.00 uur live te volgen in Radio Rijnmond Sport.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl