Ali Rziki gaat vol voor trainerscarrière en trekt overschrijving HBSS in

Rotterdam – Ali Rziki trekt zijn op hand zijnde overschrijving naar HBSS in om zich volledig te richten op zijn trainerscarrière bij HWD. Na het wederzijdse opzeggen van de overeenkomst met Said Zouali doordat onze vereniging werd geconfronteerd met een totale leegloop van de selectie hebben Ali Rziki (foto), die zich al had overgeschreven naar een andere vereniging, en Bram Ladage de koppen bij elkaar gestoken om toch een selectie voor HWD bij elkaar te krijgen. Zij hebben het plan geopperd om jongens uit Overschie naar de club te trekken waardoor er een sterkere band met de wijk kan ontstaan.

Ali is de wijk ingetrokken en heeft jongens op straat aangesproken. Als ervaren jongerenwerker van DOCK wist hij bij veel jongeren de juiste snaar te raken. Al snel ontstond een app groep van geïnteresseerde jongeren. Het verhaal ging als een lopend vuurtje “Ali wordt trainer van HWD”. Bram op de achtergrond regelde ondertussen alle bijkomende zaken en na twee weken is het plan voorlegt aan het bestuur van HWD. Het bestuur heeft het plan omarmd vooral omdat dit binnen de wens van HWD past om de band met de wijk te versterken. Ali, ondertussen toegelaten tot de cursus TC 3, is hierop aangesteld tot trainer voor 2 seizoenen en Bram is aangesteld als Team manager. Ondertussen hebben zich al meer dan 30 spelers aangemeld en kan HWD ook met een 2e elftal de competitie in.

Het succes heeft Ali aan het denken gezet ‘hoe nu verder’. Nu hij trainer wordt van een volwaardige selectie en de cursus gaat volgen bij KNVB valt dit niet meer te combineren met zijn eigen voetbalcarrière. Hij heeft besloten zijn aandacht volledig te richten op zijn trainerscarrière. Hierop heeft hij zijn overschrijving ingetrokken. Omdat Ali het voetballen nog niet kan laten zal hij als speler nog op zondagochtenden te bewonderen zijn in een van de vrienden teams bij HWD, uiteraard als het trainerschap het toelaat.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie