‘Amateurclubs eisen compensatie bij uitsluiting voor KNVB-beker’

De clubs die in de eerste ronde van de KNVB-beker mogelijk worden uitgesloten, eisen een financiële compensatie. De KNVB heeft besloten dat indien de clubs op 1 en 2 december niet in actie mogen komen, zij uitgesloten worden van verdere deelname.

De clubs hebben zich volgens Willy Sticker (HSC’21) gezamenlijk bij de KNVB gemeld. In het Eindhovens Dagblad stelt Sticker: ,,We zijn van mening dat in eerste instantie gekeken moet worden op welke wijze de wedstrijden in de eerste ronde wel gespeeld kunnen worden. Wanneer dat niet mogelijk blijkt dan dient er een financiële compensatie te komen voor de nog deelnemende amateurverenigingen. Er is reeds contact met de KNVB over dit onderwerp en wij verwachten op korte termijn een nadere reactie vanuit Zeist op de ontstane situatie.”

Voor amateurclubs is het spelen van wedstrijden in de KNVB-beker van belang omdat er veel geld te verdienen valt. Winst in de eerste ronde zou clubs 15.000 euro opleveren. Om die reden willen clubs compensatie van de KNVB indien zij worden uitgesloten.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl