ARBO Rotterdam / FAST hervat trainingen in Activiahal

Terwijl het Eredivisieteam van ARBO Rotterdam / FAST na een mooie zomer de draad weer opgepakt heeft en de voorbereidingen op het zevende seizoen hoogste plan gestart is, haalt ook de regionale volleybaljeugd de outfit weer tevoorschijn.  Ook voor hen staat een nieuw seizoen voor de deur. In het seizoen 2022-2023 is ook FAST Academy vanaf zondag 4 september weer actief met wekelijkse trainingen.

Menig jeugdige volleyballende meisjes en jongens maakten op zondag 15 mei al kennis met FAST Academy. Meer dan vijftig jongeren uit de regio volgden de Masterclass Walking with toppers. De masterclass gaf een goed beeld van wat deelnemers van FAST Academy gedurende het seizoen kunnen verwachten.
Deelnemers aan FAST Academy blijven lid van hun eigen vereniging. De trainingen bij FAST Academy zijn een persoonlijk gerichte aanvulling op de reguliere clubtrainingen. De teamdynamiek wordt tijdens de trainingen bij  de eigen vereniging onderhouden.

Het is immers een voorname doelstelling van de topsportorganisatie ARBO Rotterdam / FAST om het volleybal in de regio te ondersteunen. Juist nu signalen doorklinken dat sportverenigingen in de regio (maar ook landelijk) steeds meer moeite moeten getroosten om trainingen te kunnen bieden, wil de volleybalorganisatie FAST die genoemde doelstelling gestalte geven.
Het aantal mensen dat wekelijks volleybaltrainingen wil verzorgen loopt terug. Goede trainers zijn moeilijker te vinden. Daarbij komt dat er ook minder jeugdleden zijn bij de volleybalverenigingen. Dat laatste gegeven maakt het lastig de trainingen financieel haalbaar te houden.
ARBO Rotterdam / FAST wil daarom een helpende hand bieden door een goede jeugdtrainer te zoeken die bijvoorbeeld miniteams (of andere jeugdteams) traint bij diverse clubs.  Goede training is gewaarborgd terwijl de leden voor de eigen club blijven spelen.
Het bestuur van ARBO Rotterdam / FAST heeft het idee inmiddels voorgelegd aan clubbesturen in de regio.

Foto: Wouters Fotografie


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl