ARBO Rotterdam FAST maatje te klein voor titelkandidaat Apollo’89

Apollo’89 is een van de titelkandidaten dit seizoen. De volleybaldames uit Borne hebben de ambitie om landskampioen te worden. Zij waren afgelopen woensdag niet van plan ARBO Rotterdam FAST de ruimte tegen om daar een stokje voor te laten steken. En dat gebeurde dan ook niet. Wel spartelden de meiden uit Noord Limburg en Noordoost-Brabant nog even behoorlijk tegen.

 

Apollo 8 kwam vliegend uit de startblokken in sporthal Pica Mare in Gennep. Na een kwartier spelen was de eerste set al binnen voor de dames uit Borne. Het leek een korte wedstrijd te gaan worden. Met name de service van Apollo 8 bleek een effectief wapen te zijn. De meiden van ARBO Rotterdam wisten in het eerste bedrijf van de wedstrijd niet hoe de kanonskogels van Lotte van der Horst en Jorieke Bodde te pareren. Daar waar een set normaal gesproken een half uurtje duurt, stond er nu al na vijftien minuten een stand van 10-25 op de borden. Een deceptie dreigde voor de thuisploeg.

 

In het tweede bedrijf toonde ARBO Rotterdam FAST echter veerkracht. De thuisploeg wist de dames van Apollo 8 met een aantal goede servicereeksen stevig onder druk te zetten. Verder bleek ook de servicepass veel beter op orde in de tweede set. En ook tijdens het spel zelf wist ARBO Rotterdam weer in staat de nodige potten te breken. De stand liep dan ook tot in de ‘big points’ gelijk op. Pas na een half uur stonden de eerste setpunten op de borden. Na enkele enerverende rally’s trok Apollo 8 echter opnieuw aan het langste eind: 25-27.

 

Ook in de derde set toonden de meiden van ARBO Rotterdam FAST veerkracht en de wil om te winnen. Net als in vorige wedstrijden moest de thuisploeg het echter met een (zeer) beperkte selectie doen, terwijl Apollo 8 wisselmogelijkheden te over bleek te hebben. Coaches Jacek Ziemba en Josha Kailola konden slechts beschikken over acht wedstrijdfitte speelsters, terwijl hun collega’s van Apollo 8 bijna twee teams binnen de lijnen konden brengen. Lovenswaardig is dat ARBO Rotterdam FAST zich niet uit het veld laat slaan (in ieder geval niet figuurlijk). Iedere wedstrijd opnieuw is het team bereid tot het uiterste te gaan. En dat was ook in de derde set het geval. In dit derde bedrijf was het echter met name de service van Rianne Vos die Arbo Rotterdam FAST de das omdeed. Deze passer/loper wist een gaatje te slaan dat de thuisploeg niet meer wist te dichten. Eindresultaat 19-25 en 0-3 in sets.

 

Programma

De reguliere competitie is voor ARBO Rotterdam FAST bijna voorbij. Alleen de uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen VC Zwolle staat nog op het programma. Daarna spelen de eerste zes teams van de ranglijst om het landskampioenschap en spelen de laatste vier teams tegen elkaar om hun definitieve plaats in het ‘rechterrijtje’ te bepalen. Voor hen staat er eigenlijk niets meer op het spel dan de eer.

 

Het team van ARBO Rotterdam FAST speelt echter nog wel voor de nationale beker. In de kwartfinale (waarvan de datum nog niet vaststaat) komt de ploeg uit tegen of Apollo 8 óf Sliedrecht Sport. De meiden van ARBO Rotterdam en hun coaches focussen zich met name op die wedstrijd om het seizoen 2022/2023 toch nog van de nodige glans te kunnen voorzien.

Foto: Peter Gommans

 

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl