ARBO Rotterdam FAST strikt libero Shanou van Hameren

En dat is elf!  ARBO Rotterdam / FAST gaat met een gerust hart het zomerreces in. De Limburgs-Noord Brabantse vertegenwoordiger in de Eredivisie volleybal dames slaagde er in nog een aanwinst binnen te halen. Van Ledub (Topdivisie) komt libero Shanou (21) van Hameren over. De selectie van de trainers Ziemba en Kailola komt daarmee op elf speelsters.

De komst van Shanou van Hameren is deze week beklonken nadat de uit Belfeld afkomstige libero enkele weken meegetraind heeft.  En in die trainingen heeft zij een goed beeld gekregen van team en organisatie ARBO Rotterdam / FAST. “Ik heb gezien en ervaren dat bij FAST iedereen zichzelf wil verbeteren. En de balans tussen techniek- en krachttraining bevalt mij heel goed. We hebben een leuk team en twee uitstekende trainers.”

Die twee trainers zijn de jongste aanwinst op het spoor gekomen via een tip van de nieuwe spelverdeelster Stephanie van Dijck. Zij heeft enkele jaren geleden met Van Hameren samengespeeld bij VC Velden. “Ik speelde er in en het tweede en eerste team in tweede en eerste divisie”, zegt de volleybalster die als mini bij Holyoke in haar woonplaats Belfeld startte en jaren RTC-trainingen volgde. “Aanvaller zou ik niet worden, maar een van mijn trainers daar zei dat ik libero moest worden. ‘Dan haal je de Eredivisie’ , voorspelde hij.  Als hij dit bericht leest, zal hij me wel bellen”, zegt de Belfeldse die de studie Sportkunde met succes afrondde. “Ik heb nog geen baan, maar ik hoop een goede balans te vinden tussen volleybal op het hoogste plan en mijn maatschappelijke carrière.”
Bij ARBO Rotterdam / FAST wil de Belfeldse zich ontwikkelen. “Ik zie dat er bij FAST de ruimte voor is”, zegt de debutant op het hoogste plan. “Ik hoop hier nieuwe bagage op te pakken voor de toekomst.”

Naast libero Shanou van Hameren breidt ARBO Rotterdam /FAST de staf uit. De Eredivisionist voegt Hans Steenis toe aan de trainersstaf. Steenis, die ook trainer is bij de mannen van het Helmondse Polaris en in het verleden bij Nashua Geldrop in de Eredivisie speelde, is de derde trainer.

ARBO Rotterdam / FAST  traint nog enkele keren voordat het zomerreces start. Op maandag 15 augustus start het de voorbereidingen op het seizoen 2022-2023.

Foto: ARBO Rotterdam / FAST


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl