Arthur den Hamer geslaagd voor 5e Dan judo

Wijk bij Duurstede – Bij de Hogere Danexamens van de Judo Bond Nederland te Wijk bij Duurstede is Arthur den Hamer geslaagd voor de 5e Dan judo.

Den Hamer, eigenaar en judoleraar van Sportinstituut Schiedam, voelt zich trots. Niet alleen op zichzelf, maar zeker ook op zijn examenpartners. “Ook zij hebben er vele trainingsuurtjes in moeten stoppen om op hun onderdelen het vereiste niveau te halen. En dat ik de examens heb kunnen doen met mijn eigen judoka’s maakt het voor mij extra mooi. Wat dat betreft is het een echte Sportinstituut Schiedam teamprestatie” aldus den Hamer.

De examenpartners voor de zeven examenonderdelen: Arie Romijn (Nage-no-kata en Go-no-sen-no-kata), Dimitri van der Hoeven (Kime-no-kata en Katame-no-kata, Bastiaan van der Eijk (Koshiki-no-kata) en Kees Waals (Nage-waza en Ne-waza).

Den Hamer (52) behaalde zijn eerste drie Dangraden op zeer jonge leeftijd. Hij was met 15 jaar 1e Dan, met 17 jaar 2e Dan en op 20-jarige leeftijd 3e Dan. Door pech (ongeluk met knieletsel) en andere prioriteiten (o.a. drukte met coaching van zijn judoka’s en de overname en het runnen van de sportschool) kwam het er nooit van om hogere graden te behalen.

Tot hij een jaar of vijf geleden dacht “eigenlijk toch wel zonde”. Dus dat werd trainen, trainen, trainen en vier jaar geleden behaalde den Hamer zijn 4e Dan. Van 4e tot 5e Dan geldt een wachttijd van vier jaar voordat er examen gedaan mag worden. Daar liet den Hamer geen gras over groeien. Toen de wachttijd om was behaalde hij gelijk zijn 5e Dan.

Foto: SI Schiedam


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl