Azerion Eredivisie: Feyenoord (vr) loopt in Klassieker tegen eerste nederlaag aan

ROTTERDAM – In de Azerion Eredivisie voor vrouwen is Feyenoord zondag tegen de eerste nederlaag aangelopen. Op sportpark 1908 ging de formatie van trainer Mulder met 0-4 hard onderuit in de Klassieker tegen Ajax.

De eerste 25 minuten gebeurde er vrij weinig totdat de Vlaardingse in Amsterdamse dienst, Chasity Grant, de eerste grote kans kreeg, maar hoog overschoot. Nadien werd Feyenoord-goalie Weimar meermaals getest door ondere Pelova en Hoekstra. Op de counter deed Feyenoord ook van zich spreken en was vooral Bennink zeer bedrijvig. Een schot van Feyenoorder Van de Ven werd ook onschadelijk gemaakt.

Tegenstoot
Vlak voor rust zette Feyenoord en werd Van de Ven met een steekpass gelanceerd. Zij leverde een prima voorzet die door Elouzi niet kon worden binnengetikt. Direct in de counter kreeg Feyenoord het deksel op de neus: Grant lanceerde international Leuchter en dienst schot werd gekeerd door Weimar. Alleen wist Hoekstra de rebound binnen te tikken: 0-1.

Thee
Na de thee leek Feyenoord orde op zaken te stellen en waren Bennink en Elouzi menigmaal gevaarlijk. Waar de thuisploeg sterker werd, was het juist Ajax dat op de counter tweemaal hard toesloeg via Leuchter en opnieuw Hoekstra: 0-3. Pelova schoot daarna nog op de paal bij Weimar. Feyenoord bleef strijden ondanks de tegenslag, maar kreeg geen loon naar werken. Ajax viel daarna nog wel aan en zag een paar keer de paal en lat nog meer treffers in de weg staan. In de slotfase maakte Kagenaar (Feyenoord) een eigen doelpunt: 0-4. Ondanks de eerste nederlaag doet Feyenoord het uitstekend en staat het stevig op plek vier in de Azerion Eredivisie.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl