ROTTERDAM – Feyenoord (vr) heeft per woensdag een nieuwe trainer aangesteld als opvolger van de ontslagen Danny Mulder (ex-VFC red.). In het nieuwe jaar start Jessica Torny, die overkomt van de KNVB.

Torny, zelf oud-international met 62 caps, was sinds 2015 in dienst van de KNVB, waarbij ze met verscheidene jeugdteams deelnam aan eindtoernooien. In 2021 werd zij aangesteld als assistent-trainer bij het ‘grote’ Oranje. Zelf was ze als speelster actief voor onder andere FC Twente en Willem II.

Torny is blij met deze kans in de Azerion Eredivisie. “Na een mooie periode bij de KNVB, waar ik bijna tien jaar met veel plezier en met de grootste talenten van Nederland heb mogen werken, ben ik blij dat ik nu bij een topclub als Feyenoord de volgende stap in mijn trainerscarrière kan zetten. De ambities die de club uitspreekt passen goed bij mij en daar wil ik als trainer graag deel van uitmaken.” Manon Melis, verantwoordelijk voor de vrouwenafdeling, is ook duidelijk in het statement namens de club. “Jessica is een ambitieuze trainer die bovendien beschikt over de nodige ervaring in het vrouwenvoetbal. We zijn blij dat ze direct kan instappen en vanaf 2 januari het team kan klaarstomen voor de tweede seizoenshelft.”

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl