Azerion Eredivisie: Veerkrachtig Feyenoord (vr) toch ten onder in Utrecht

ROTTERDAM – In de eerste speelronde van de Azerion Eredivisie heeft Feyenoord (vr) onnodig verloren bij nieuwkomer FC Utrecht. In stadion Nieuw Galgenwaard werd met 4-2 verloren door de formatie van coach Torny.

In het eerste bedrijf waren beide teams gretig, maar zeker niet goed aan de bal. Toch kwam de thuisploeg makkelijk op 2-0. Eerst was Van Straten trefzeker en iets later strafte Bakker een fout van Feyenoord-goalie Weimar af. Daarna rechtte de Stadionclub de rug: Van de Ven zorgde van afstand nog voor rust voor de aansltuiting: 2-1.

Veerkracht

Na de thee zette Feyenootd direct weer aan. Die veerkracht werd beloond door de gelijkmaker via De Graaff. Daarna golfde het spel op neer. Opnieuw kwam de thuisploeg voor: Roosjen was het eindstation: 3-2. De formatie van Torny rechtte andermaal de rug: invaller Conijnenberg was gevaarlijk met een halve omhaal en Van de Westeringh schoot hoog over.

Rouw

Uiteindelijk werd Feyenoord-goalie Weimar de schlemiel van de dag: de aanvoerder vloerde in de zestien de doorgebroken Bakker. De arbiter was onverbiddelijk: een pingel voor Utrecht e  rood voor Weimar. Inval-goalie Simzcak was kansloos op de inzet van Roosjen: 4-2. Daarmee werd Feyenoord in rouw gedompeld. Van de Westeringh was nog eenmaal gevaarlijk, maar haar inzet belandde op het dak van het doel.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl