Barney verslaat MvG in kolkend Ahoy

Rotterdam – Raymond van Barneveld kan terugkijken op twee succesvolle editie Ahoy. Gisteren versloeg de Hagenaar Simon Whitlock met 7-3, vandaag wist hij landgenoot en nummer één van de wereld Michael van Gerwen te verslaan (7-5). Voor Van Gerwen zijn de wedstrijden in Ahoy uitgelopen tot een deceptie, daar de koploper gisteren verloor van Peter Wright.

Barney begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Michty Mike nat met een break en het behouden van zijn eigen leg, zette hij direct de toon. De wedstrijd ging vanaf dat moment gelijk op, waar alleen de 5-3 opviel daar Van Gerwen finishte met 145. Barney leek de wedstrijd te beslissen, met zijn tweede break en kwam daarmee op 6-3. De leg erna brak MvG weer terug en ook zijn eigen wist de Brabanter te behouden. In de laatste en zinderende leg, leek Van Gerwen alsnog een punt te pakken, maar hij miste zijn enige pijl op de 6-6. Van Barneveld maakte in de daaropvolgende beurt korte metten en besliste de wedstrijd.

“Ik baal heel erg van deze nederlaag, maar ik kan het alleen mezelf verwijten want ik heb het niet afgemaakt op de juiste momenten, sprak Van Gerwen zelfkritisch. “Ik sta nog steeds eerste, dus er is geen man overboord” voegde de koploper hieraan toe. Wel zal hij dan beter moeten gaan spelen wil hij een kans maken in de play offs. Van Barneveld leek uitgespeeld, maar met deze twee zeges staat de deur maar de play offs voor hem weer op een kier.

Van Barneveld was dolblij met deze zege. “Dit was heel erg bijzonder, want  vanavond was het mijn avond. De rol van het publiek is heel bepalend geweest daarin. Het halen van de play off zal wel zeer lastig worden, maar de winst van deze twee avonden pakt niemand meer van mij af”.

Overige uitslagen:

Simon Whitlock – Michael Smith 1-7

Daryl Gurney – Gary Anderson 3-7

Rob Cross – Peter Wright 6-6

Daryl Gurney – Simon Whitlock 7-1

 

Stand:

1 Van Gerwen.         12-18 +34

2 Anderson.              13-17 +19

3 Cross.                      13-17 +10

4 Smith.                      12-16 +24

5 Gurney                     13-13 +1

6 Van Barneveld        13-12 -12

7 Wright                      13-11 -17

8 Whitlock.                 12-10 -11

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com