Bashir Abdi verpulvert parcoursrecord tijdens jubileum editie Rotterdam Marathon

Bashir Abdi heeft als eerste Europeaan sinds 1998 de Marathon Rotterdam op zijn naam geschreven. De Belg, die op de Olympische Spelen dit jaar ook al brons won, liet met een parcoursrecord van 2.03.35 onder anderen voormalig winnaar Marius Kipserem achter zich.

Lange tijd hield een kopgroep van meerdere lopers elkaar in bedwang, tot Marius Kipserem na 25 kilometer wegsnelde bij de andere lopers. De winnaar van de Marathon Rotterdam van 2016 en 2019 oogde ijzersterk en leek een voorschot te nemen op zijn derde eindzege.

Maar Bashir Abdi en Dawit Wolde knokten zich terug en kwamen weer. Niet veel later moest Wolde weer lossen, maar Abdi kon telkens bijblijven. Sterker nog, na 38 kilometer sloeg de Belg plots een gat met Kipserem. In plaats van dat Kipserem Abdi, die regelmatig traint met de Nederlander Abdi Nageeye, weer achterhaalde, liep Abdi verder uit.

Uiteindelijk verpulverde Abdi zelfs het parcoursrecord van 2.04.11 van Kipserem door te finishen in 2.03.35. Daarmee is Abdi is de eerste Europeaan sinds de Spanjaard Fabián Roncero in 1998 die de Marathon Rotterdam op zijn naam schreef.

Door: rijnmond.nl
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl