BAV: ‘Snel behoefte aan steunmaatregelen voor clubs’

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) heeft in een brief een voorstel gedaan om snel financiële steun vanuit de rijksoverheid voor amateurclubs te regelen. Het schrijven is gericht aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de vaste Kamercommissie van de Tweede Kamer, de vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Vereniging Sport en Gemeenten.

Het schrijven komt na de uitslagen van de enquête die de BAV onder haar ongeveer 1.600 leden heeft uitgezet. Daaruit blijkt dat 29,6% van de amateurclubs vreest voor haar voortbestaan bij een tweede lockdown, waar de verenigingen door de sluiting van de kantines nu eigenlijk al inzitten. In april was dat percentage nog maar 8,7%.

Liefst 39,2% van de amateur voetbalverenigingen omschrijft haar financiële positie op dit moment al als ‘zorgelijk’. Volgens de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) moet er snel een noodpakket komen, omdat anders amateurclubs zullen omvallen. ‘Een voetbalvereniging die verdwijnt, zal in feite niet meer terugkomen’, zegt BAV-voorzitter Ben van Olffen.

De brief is hier te lezen.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl