Beker: Geen verrassing, wél Maassluis’ voetbalfeest

Maassluis – De daverende verrassing bleef uit, maar een waar Maassluis’ voetbalfeest werd het. Excelsior M. kon op een volgepakt Tricoloresterrein niet verrassen tegen PSV: 0-4.
Stoeten mensen richting de Lavendelstraat, drommen toeschouwers op de staantribunes, de Jan-Joost van Gangelens van deze wereld die ernstige interviews staan af te nemen. Het grote PSV dat zegt de wedstrijd tegen ‘Maassluis’ zeer serieus te nemen, maar ondertussen een veredelde jeugdploeg opstelt. Terreinjongens die al bellend papierproppen staan te harken, terwijl de wedstrijd daardoor niet kan beginnen. Dát is KNVB-bekervoetbal met de grote topploeg versus de plaatselijke amateurs.
En de eerste kans was nota bene voor de Tricolores. Marouane Afaker liet de meer dan 3.000 Maassluizers een tel vol verwachting toen hij de bal liet dalen voor de volley. Die Maassluise furie doofde echter al snel, waarna Cody Gakpo eenvoudig de 0-1 kon binnenlopen na breedleggen van de doorgebroken Jordan Teze.
Op het ‘slechtst mogelijke moment’, zoals Van Gangelen in de rust waarschijnlijk zou zeggen, kwam PSV op de beslissende 0-2 via Trent Sainsbury. Tegen de zeventigste minuut schoot invaller Lundqvist de 0-3 binnen en Nicolas Isimat-Mirin bepaalde de eindstand op 0-4.
Na het laatste fluitsignaal kon de jacht van de Maassluise jeugd op handtekeningen en vooral selfies beginnen. De daverende verrassing bleef uit, maar een voetbalfeest was en werd het.

Excelsior Maassluis: Van Leeuwen; Van Ewijk, Smith, Kurt, Van der Ende, Sylla (53. Redert); Dercks, Blij (75. Van Ooijen), Kruithof, Afaker; Van den Berg (79. El Harti).
 PSV: Room; Teze, Sainsbury, Isimat-Mirin,  Behich; Sadilek, Ramselaar, Gutierrez; Malen (62. Lundqvist), Gakpo (75. Verreth), Mauro Júnior.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl