Beker: HVC’10 eervol onderuit tegen SC Feyenoord

HVH – De thuisclubsupporters zullen niet eens een vervelend gevoel hebben overgehouden aan de wedstrijd in de tweede ronde van de districtsbeker tegen SC Feyenoord. De Rotterdamse hoofdklasser was de laatste weken namelijk flink op stoom geraakt en versloeg vorige week nog Smitshoek met 1-8.

Zover liet de thuisploeg het echter niet komen. Het begon agressiever aan de wedstrijd dan SC Feyenoord en dat resulteerde na twintig minuten in een onverwachte 2-0 voorsprong. Beide keren stond architect Reurink aan de basis. De eerste de beste assist en kans werd benut door Mitchell Bouwhuis die met een lage schuiver doelman  Nootenboom in de verre hoek  klopte. De knappe hakbal van Reurink op Kyrill Slutskyyn tien minuten later  betekende ook 2-0. SC Feyenoord wist op dat moment niet goed wat er gedaan moest worden. De acties van de pijlsnelle Junior Obiku (inderdaad de zoon van….) waren spectaculair, maar zetten eigenlijk geen zoden aan de dijk.  Zijn voorzetten van links kwamen nooit aan. Maar rechtsachter Jeffrey van den Bos moest wel steeds achter hem rennen. Met 22 gaat zo’n tempo je beter af dan met 32.

Feyenoord  kreeg echter hulp van de thuisclub, toen na een half uur Vincent Madern bij een hoekschop onder de bal doorging en verdediger Glenn Boon per ongeluk in eigen doel kopte. Feyenoord rook meteen bloed. Het tempo werd weer opgeschroefd. Een tiental minuten later bekroonde Adil Akanioui een snelle aanval over rechts met een fraaie inzet en op slag van rust verzilverde spits Jeffrey Duijnstee een lange bal vanachter uit.

Die 2-3 stand was een bittere tegenvaller voor HVC’10 dat zeker gehoopt had en (eigenlijk)  ook recht had op een kleine voorsprong met rust. Nu moet men in de kleedkamer gehuiverd hebben voor een grote afstraffing , want de amateurtak van Feyenoord had weinig moete gehad het doel te vinden in de laatste vier wedstrijden. Maar die verwachting kwam niet uit. De Rotterdammers onderscheiden zich meer met irritant gedrag dan met mooie aanvallen en HVC’10 begreep dat er nog kansen op een treffer waren. Het knokte zich knap terug in de wedstrijd, wat SC Feyenoord niet beviel. Scheidsrechter Lizzy van der Helm (29, Zoetermeer) die in principe goed leidde, moest zes keer naar de gele kaart grijpen.

De Hoekse thuisclub kreeg een paar mooie kansen (Kay van den Bos) en leek recht te hebben op een stafschop wegens hands. Niemand weet tegenwoordig meer wanneer de bal wel of niet op de stip moet. In ieder geval vond Lizzy van niet. Ook gaf ze geen toestemming bij een buitenspeldoelpunt van Sil van Ooijen, waarbij de grote vraag bleef of de bal niet van  rechtsback Matthew Jones kwam.
Een te veel uitgelokte strafschop van Kay van den Bos vond ook geen genade in de ogen van de referee, die na afloop onomwonden meedeelde dat ze dolgraag hogerop wil. Ze fluit al af en toe internationale wedstrijden.

De nederlaag kwam in Hoek van Holland niet erg hard aan. Vroeg of laat komt er een hoger geplaatste club voorbij waardoor je uit de beker wordt geknikkerd. De beker wordt gezien als een leuke onderbreking van de competitie en HVC’10 was vooral blij dat het eindelijk een smet de beste elf spelers had kunnen spelen. Blessureleed had dat tot dusver niet mogelijk gemaakt. Het zelfvertrouwen lijkt terug, maar HVC’10 is een curieus clubje, want de ene week is het Hosanna en de week ernaar is men soms niet vooruit te branden. Wanneer er in de competitie  nog wat klaargemaakt moet worden, is de strijd om de tweede periodetitel ideaal. Volgende week wacht CVV Berkel. Daar moet nog iets rechtgezet worde

Opstelling HVC’10
Madern, J. van den Bos, Boon,  K. van den Bos,  Storm., M.v.d.Bos (74 Voskamp), Bouwhuis,(61 Sterrenberg)  Smits,  Slutskyy, Van Ooijen, Reurink 
Geel HVC’10: M. van den Bos, K. van den Bos, Sterrenberg

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl