Beker: MVV 27 houdt het bekerverlies bij Capelle beperkt

MVV 27 had half september keurig de bekerpoule winnend afgesloten en dan bent je eigenlijk direct benieuwd welke volgende tegenstander je dan ergens in de herfst zal gaan treffen. Dat bleek uiteindelijk vierdedivisionist Capelle te worden, een ploeg die dus drie klassen hoger speelt dan de Maaslanders. Geen geringe opgave dus!

Vanavond aankomend op het Sportpark ’t Slot hoor je dan ook nog eens direct dat Capelle op volle sterkte zal aantreden. Het vorig seizoen was men gestruikeld over het één klasse lager spelende CVV De Zwervers, tevens uit Capelle aan de IJssel. Het mogelijke risico van onderschatten wilde men dus zeker niet nemen. De Maaslanders ondervonden deze avond dan ook het klassenverschil en hielden dankzij een prima inzet de schade beperkt tot 4-0.

Bij MVV 27 stond een verrassing op doel. Scott Noordhoek mocht als keeper van JO19-1 zijn debuut maken daar alle gebruikelijke keepers met blessures tobden.

Capelle pakte direct het initiatief en zou dat de gehele wedstrijd niet meer uit handen geven. MVV 27 probeerde met uitvallen de weg naar het vijandelijke doel te vinden, maar zag nauwelijks kans om de thuisploeg te shockeren.

In de 9e minuut stond er reeds de 1-0 op het bord. Een vlotte korte combinatie in de Maaslandse zestien tussen Joshua Kassels en Bram van Eijk werd door de laatstgenoemde afgerond.

Halverwege de eerste helft redde Scott Noordhoek knap op een uithaal van Ryan Purvis. Drie minuten later werd Lourens van Rooijen de diepte ingestuurd door Cas van der Hoeven, maar op het laatste moment blokkeerde een Capelse verdediger zijn schot.

En even later ging Michael Berrevoets net binnen het strafschopgebied onderuit, maar de prima leidende Jeroen Noordhoek zag er weinig kwaad in.

In de 37e minuut was het Eric Jansen die namens Capelle Ryan Purvis een eenvoudige kans bood om de 2-0 aan te tekenen en dat gebeurde dan ook.

Na de wisseling van helften veranderde er zoals eerder aangegeven niet veel aan de krachtsverhoudingen al kroop MVV 27 wel wat meer uit haar schulp. Wat heb je te verliezen op zo’n avond?

Desalniettemin was in de 52e minuut de 3-0 een feit. Olaf van der Sande werd gelanceerd en vond met zijn schot de verre hoek.

Wellicht de beste kans voor MVV 27 was er voor verdediger Jaco Buijnink die zijn directe vrije trap net over de kruising zag zeilen. Met wat verse krachten erbij werden de Maaslanders nog wat brutaler, echter de mogelijkheid om de score een wat aangenamer beeld te geven ontstond er niet.

Integendeel, nagenoeg bij het verstrijken van de tijd bepaalde Nickelson Josepha de eindstand (4-0).

Het was voor MVV 27, ondanks de nederlaag, een nuttige ‘oefenavond’ geweest en dat bij een zeer aangename temperatuur. Het bekeravontuur zit er weer op, niemand in Maasland zult je daarover horen klagen en nu kunnen we ons weer volledig richten op de veel belangrijkere competitie.

De opstelling: Scott Noordhoek, Harm Voogt, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Wijnand van der Schee, Michael Berrevoets (Julian Tinbergen), Cas van der Hoeven, Thijs de Vast (Luuk van Strijen), Dennis Louter (Loyd Rhijnsburger), Wouter van Alphen (Bouke Schippers) en Lourens van Rooijen (Sjors Vreugdenhil).

Door: Ben van Mil
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl