Ben Hoogwerf: ‘Voelt aan als een uitdagende competitie’

DVO’32 is al jaren in ontwikkeling. De Vlaardingse derdeklasser wist haar complex grotendeels te vernieuwen en ook sportief gaat het de Vlaardingers voor de wind. Met twee maal kwalificatie voor de nacompetitie en de titel in het Vlaardings Kampioenschap bouwde de ploeg de afgelopen jaren veel respect op. Trainer Ben Hoogwerf is op zijn plek bij DVO’32 en kijkt weer uit naar een nieuw seizoen. Daarin zal het wederom in de derde klasse C uitkomen.

De indeling bij de clubs uit Voorne Putten kwam voor Hoogwerf als een verrassing. “Ik was op vakantie in Spanje toen de voorlopige indeling bevestigd werd tot deze definitieve indeling. We hebben het er simpelweg mee te doen. De afgelopen twee seizoenen trokken we de kant op van Schoonhoven, Perkouw, Dilletant en Lekkerkerk, plus Rotterdamse clubs als VVOR, Zwarte Pijl en IJVV de Zwervers. Dat we komend seizoen veel Vlaardingse, Schiedamse clubs zouden treffen lag in de lijn der verwachting. Voor ons is het ook een uitdaging om ons komend seizoen te kunnen meten met hele andere clubs. Andere omgeving, andere spelers en trainers tegen over ons, op andere accommodaties, zonder dat we bevooroordeeld kunnen zijn door resultaten uit het verleden is voor ons wel goed. Het voelt wel echt aan als een uitdagende competitie.”

Over kanshebbers wil Hoogwerf nog niet praten hoewel bepaalde ploegen hem wel opvallen. “Dat is in dit stadium natuurlijk niet te zeggen. Je moet dan afgaan op de uitslagen of klasseringen uit het verleden, maar ook de spelerswisselingen die je leest, alsook clubs die de media zoeken om te vertellen hoe goed ze er voor staan voor komend seizoen. Dan zou ik nu op basis daarvan namen moeten noemen. Dat zou op niets gebaseerd zijn. Gedurende het seizoen merk je al wel heel snel wat de potentie is van de clubs in je competitie. Zo was twee jaar geleden Spirit in onze competitie in alles een tweedeklasser, als je kijkt naar de organisatie van de club, rondom wedstrijden, de uitstraling, spelersmateriaal en hoe zij zich profileren. Dit gevoel kreeg ik ook bij Zuidland in onze nacompetitiewedstrijd, het verbaasd mij ook dat zij het niet hebben gered. In mijn ogen zijn zij dus een groot kanshebber in onze competitie. Dit mag je trouwens dan ook verwachten van Kethel Spaland.”

DVO’32 speelde al twee maal de nacompetitie voor promotie. De club is in ontwikkeling en wil ook de komende jaren stappen maken. “Wij hebben vorig jaar een lastig seizoen gekend, maar wel met een hele goede eindfase. We haalden wederom de nacompetitie en werden Vlaardings Kampioen. Dat eerste was een doelstelling die we met elkaar hadden uitgesproken en het laatste was een jarenlange verlangen binnen de gehele verenging. Alleen dat is geen garantie voor komend seizoen. Vorig jaar is geweest. Mijn doel als trainer is om de spelersgroep snel weer in die vorm te brengen waar iedere speler zich goed in voelde en tot die prestaties kon komen. Ik wil snel komen tot het goede spel dat mijn ploeg speelde in juni, daar heb ik invloed op. Het is voor een club als DVO’32 al een doelstelling om derdeklasser te blijven, met positieve en opvallende uitschieters gedurende het seizoen. Dat kan op vele vlakken zijn. Mijn selectie houdt van hun hobby en willen dat zo veel en vaak als mogelijk doen. Dus dan is het prettig als je verder komt in de verschillende cups en het behalen van de nacompetitie voelt nu twee jaar op rij ook als een toetje.”

DVO’32 staat al jaren bekend als een club waar weinig wisselingen zijn. “Ik heb van de zomer berekend dat 70% van de groep in tact is gebleven. We zijn van 42 selectiespelers teruggegaan naar 40 spelers. Komend seizoen hebben wij namelijk een talentvolle JO19 achter ons tweede elftal zitten en die moeten ook hun kans ruiken en ook gaan krijgen. De spelers die vertrokken zijn hebben wij vervangen met talentvolle jongens met potentie voor het 1e elftal en spelers die een toegevoegde waarde kunnen op de samenstelling van vorig seizoen, waardoor de concurrentie nog verder zal toenemen,” stelt Hoogwerf.

Over de nieuwe invulling van de staf is Hoogwerf tevreden. “Daarnaast heb ik komend seizoen met Han van Leeuwen een nieuwe assistent naast mij en hebben we met verzorger John Peelen een opvolger gevonden voor Paul Gast. Dat betekent nagenoeg een nieuwe staf voor het 1e elftal en voor mij vast ook even wennen. Maar het gevoel is goed.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl