Ben Wessels: ‘Witwasser van het Kasteel’

Rotterdam – Als 4-jarig jongetje maakte Ben Wessels aan de hand van zijn vader voor het eerst de gang naar het Kasteel. Tijdens de wedstrijd op zoek naar limonadeflesjes en later met vrienden op de B-tribune kreeg het Spartavirus steeds meer grip op de inmiddels 48-jarige geboren Maasluizenaar. Als supporter reisde hij zijn voetballiefde jaren achter na, geen wedstrijd werd gemist en regelmatig melde de jonge Spartaan zich bij de training om hand en spandiensten te verrichten voor de toenmalige terreinknecht Frans Janssen. Toen Puck de Vries en  Corrie hem vervolgens vroegen te helpen met de shirts werd de basis voor zijn huidige functie als materiaal gelegd. Dit jaar gaat de ‘beste materiaalman van Nederland’ bij de Kasteelclub alweer zijn 15e seizoen in.

Geweldige tijd
Een geweldige tijd beleefde Wessels in zijn beginperiode waar hij nog enigszins vrijblijvend vaste materiaalman werd van het tweede elftal van oefenmeester Henk van Stee. “Ik was verantwoordelijk voor de kleding en de ballen en zorgde dat alles klaarlag. Ik voelde me daar echt onderdeel van het team. We speelden in die tijd op donderdagavond met een geweldig elftal de internationale beloften competitie. Dan kwamen we soms diep in de nacht terug en was het feest in de bus. Als we aankwamen bij het Kasteel gingen we nog vaak nog even de stad in.” Kijkt hij terug.

Elektrotechnisch tekenaar
Toen toenmalig hoofdtrainer Mike snoei hem vervolgens vroeg om in vaste dienst te komen hoefde Wessels, op dat moment werkzaam als elektrotechnisch tekenaar, niet twee keer na te denken. “Mike zei: Wat doe je volgende week?” Ik zei dat ik gewoon zou gaan werken maar de trainer had daar duidelijk andere gedachten over en toen waren we er snel uit. Ik was vanaf dat moment de vast materiaalman van Sparta!”

De afgelopen seizoenen heeft Wessels altijd vanaf de eerste rij natuurlijk geweldige momenten meegemaakt. Zijn gedachten gaan uit naar het seizoen 2003-2004 “In het jaar dat we promoveerden naar de eredivisie voetbalden we altijd op vrijdagavond. Met jongens als Danny Koevermans, Ricky van der Bergh, Davey de Fauw en Danny Schenkel was het echt feest.  Als we dan weer eens dik gewonnen hadden gingen we tot diep in de nacht de stad in om vervolgens met een taxi weer terug te keren naar het Kasteel voor de uitlooptraining. Daarna gingen we altijd kijken bij het amateurvoetbal om daar de kantinetest doen. Een geweldige tijd waar het sportieve en het gezellige echt goed samen kwamen.” Kijkt hij terug.

 

Verandering
Waar het vak als materiaalman vroeger vrij overzichtelijk leek is het inmiddels uitgegroeid tot een kloppend hart van een voetbalorganisatie. “Er wordt tegenwoordig veel meer verwacht en je staat als voetbalclub door de media-aandacht nog meer in de picture. Er mag niks fout gaan. Waar je vroeger 1 trainingssetje had heb je nu veel meer trainings-en wedstrijd lijnen met ieder hun voorschriften Iedere speler heeft zijn eigen maat met zijn nummer erop. De wasmachines staan hier heel de dag te draaien en bedrukken van kleding doen we tegenwoordig ook zelf. Op wedstrijddagen gaan we met de auto drie uur voor de bus uit. Als  wij dan bijvoorbeeld pech krijgen kan alle materiaal nog mee in de bus en zijn we toch op tijd voor de wedstrijd!

 

Dit is een artikel uit het Waterwegsport.nl aftrap magazine 20/21
Lees hem nu online of maak gebruik van de bestelservice waarin u het prachtige 56-tellende hard copy krijgt toegestuurd. Stuur een email naar info@waterwegsport.nl of APP naar 0640160266 en vermeld hierin:

  • Naam
  • Adres
  • telefoonnummer
  • aantal

Per gids betaald u door middel van een tikkie 4,50,-  Een bedrag wat in zijn geheel zal worden overgemaakt naar KIKA !

Door:/Foto’s: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl