Berghuis helpt Feyenoord aan zege in spektakelstuk tegen PEC Zwolle

ROTTERDAM – Feyenoord is zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle mede dankzij een uitblinkende Berghuis niet tegen puntverlies aangelopen. De Rotterdammers stonden in Zwolle al snel met 2-0 achter, maar repareerden dit uiteindelijk. Steven Berghuis was de belangrijkste man aan Rotterdamse zijde met twee doelpunten en een assist, terwijl invaller Bozenik de eindstand bepaalde: 3-4.

Het duel begon dramatisch voor Feyenoord. Binnen het kwartier keek de ploeg van Dick Advocaat al tegen een ruime achterstand aan. Na een handsbal van Senesi kreeg PEC Zwolle een strafschop, die werd afgerond door Thy. 5 Luttele minuten later was het al 2-0, nadat een omschakeling van de thuisploeg werd afgerond door Mike van Duinen.

Na de valse start kwam Feyenoord iets beter in het duel en creëerde de ploeg van Advocaat meer kansen. Één van deze kansen werd uiteindelijk afgerond. Fer kopte raak uit een voorzet van Berghuis. Gesterkt door dit doelpunt kwam Feyenoord na rust goed uit de startblokken en al snel maakte Berhuis met een wonderschoon doelpunt de gelijkmaker. Er leek genoeg tijd voor de Rotterdammers om voor de overwinning te gaan, maar dit was gerekend buiten Lennart Thy, die na mooie controle de 3-2 binnenwerkte.

Hierna moest Feyenoord dus wederom op zoek naar de gelijkmaker, die uiteindelijk ook door Berhuis werd gemaakt. Feyenoord ging in de stromende regen uiteindelijk met een slotoffensief op zoek naar de overwinning, die dankzij Bozenik in extremis ook gevonden werd. De nieuwe aankoop schoot raak op aangeven van Kökcü, waardoor Feyenoord toch drie punten meenam uit Zwolle.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl