Bestuur HVC’10 reageert op berichtgeving slechte staat hoofdveld

Afgelopen week verscheen er op Waterwegsport.nl een artikel over de opvallende erbarmelijke staat van het HVC’10 hoofdveld. Het bestuur heeft nu middels de website een reactie gegeven:

Het 1e en het 2e elftal van HVC’10 spelen zaterdag hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen, maar dat gebeurt niet op veld 1. Het hoofdveld is op dit moment nog niet bespeelbaar. Vanwege de extreme droogte van deze zomer duurt het langer dan normaal tot het gras geprepareerd is voor het seizoen.

 Hierover zijn we enkele weken geleden ingelicht door het Sportbedrijf Rotterdam, de eigenaar van de velden op De Rondgang.

Het Sportbedrijf heeft voor zo’n 70 grasvelden in de regio het dringende advies gegeven om ze in de eerste weken van het seizoen nog niet te gebruiken om te voorkomen dat later in het seizoen problemen ontstaan. Samen met onze partners werken we er hard aan om het veld zo snel mogelijk bespeelbaar te maken. Het streven is dat veld 1 gebruikt kan worden bij de derby van het 1e op zaterdag 1 oktober tegen Westlandia.

 Aan het einde van vorig seizoen is het hoofdveld, zoals gebruikelijk, ‘kaal’ gemaakt en opnieuw ingezaaid. Normaal gesproken ligt het veld er dan aan het einde van de zomervakantie weer als een groen biljartlaken bij. We hebben nu echter te maken met kale plekken. Dat komt omdat het gras, vanwege de extreme droogte in de zomermaanden, nog niet goed geworteld is.

 We hebben de laatste weken regelmatig contact met het Sportbedrijf Rotterdam over de situatie op veld 1. Het veld krijgt een speciale behandeling en wordt nog een keer ingezaaid. Ook de geultjes die vorig seizoen aan de zijkant van het veld gegraven zijn voor de kabels van de veldverlichting, worden nog een keer opgevuld. Het doel is om het veld over drie weken te kunnen gebruiken.

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl