‘Bijlow wordt serieuze optie voor EK-selectie Oranje’


Komende zomer staat het EK voetbal 2020 voor de deur en bondscoach Ronald Koeman zit met een behoorlijk keepersdilemma. Cillessen keept steeds minder vaak bij Valencia, nummer twee Zoet speelt inmiddels op huurbasis voor FC Utrecht en nummer drie Kenneth Vermeer (ex-Feyenoord) speelt tegenwoordig in de Verenigde Staten. Vele kenners zijn het erover eens dat de samenstelling van de doelmannen op de schop gaat. Opvallende naam die naar voren wordt geschoven is de nieuwe nummer één bij Feyenoord: de jonge talentvolle Justin Bijlow (21).

Voormalig keeperstrainer bij Oranje, Frans Hoek, doet in De Telegraaf een boekje open over zijn gedachten. ,,Een keeper die ik altijd zou meenemen is Hagenaar Tim Krul, die inmiddels wekelijks bij Norwich City in de Premier League keept, momenteel topfit is en geregeld zijn klasse laat zien,” zegt Hoek in gesprek met het medium. ,,Maar het is voor Koeman uiteraard geen verplichting hem op te roepen.”

Wel komt Hoek met een opvallende suggestie. ,,Momenteel vind ik Justin Bijlow positief opvallen. Hij maakt een serieus goede ontwikkeling door,” stelt de keepersdeskundige. Maar of het voldoende is voor een EK-selectie weet hij niet. ,,Hij heeft goede momenten met mindere afgewisseld afgelopen periode, maar hij staat er op de juiste momenten. Als hij zich door ontwikkelt en over een langere periode zich laat gelden, wie weet.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl