BREAKING:Excelsior’20 start prestatief zaterdagelftal; Jaco Verhoev trainer

Excelsior’20 zal vanaf aankomend seizoen naast de zondagafdeling ook met een prestatief  zaterdagelftal ten tonele verschijnen. Jaco Verhoev zal op Thurlede de nieuwe trainer worden van het team dat uit zal komen in de 4de klasse.

“In onze regio stappen geregeld clubs over van “de zondag” naar “de zaterdag”. Het aantal clubs is de afgelopen jaren hard achteruit gegaan op “de zondag”. Als voetbalbestuur zien we deze trend al jaren en we hebben daar ook vaak intern over gesproken. De KNVB heeft met alle clubs gesproken in West 2 om het weekendvoetbal te introduceren. Dit stuit op grote weerstand, vooral bij de zaterdagverenigingen. Binnen het voetbalbestuur willen we zeker niet stoppen met het zondagvoetbal. Wel denken wij dat we nu stappen moeten gaan ondernemen, voordat de KNVB zou besluiten te stoppen met zondagvoetbal in West 2.

Daarom is door het voetbalbestuur en het hoofdbestuur besloten om vanaf het nieuwe seizoen 2020 – 2021 te starten met een prestatief zaterdagteam. Daardoor zijn we voorbereid, mocht de KNVB een besluit nemen m.b.t. het zondagvoetbal. Ook merken we dat, zeker bij de jeugdige spelers, het zondagvoetbal niet aantrekkelijk is. Deze spelers kunnen we met dit aanbod dan ook behouden voor de club.

Het voetbalbestuur en de technische commissie (TC) zullen hun aandacht richten op beide afdelingen, er zal ook niets veranderen op “de zondag”. Op zondag zal de selectie gewoon uit twee teams bestaan met onze eigen spelers. Op “de zaterdag” zal het team gevormd worden met nieuwe maar ook oude bekende gezichten. Het gaat een echt Excelsior’20 team worden, zoals op “de zondag”. Spelers die in het verleden zijn weggegaan omdat zij niet op zondag wilden spelen, worden of zijn al benaderd.

Om te starten met een prestatief team heb je een goede staf nodig. Voor het voetbalbestuur en de TC was dit de eerste taak. Daarin zijn we heel snel geslaagd. Een oude bekende zal terugkeren op het Excelsior’20 nest. Jaco Verhoev, die hier vanaf de B-jeugd speelde en ook als jeugdtrainer nog actief is geweest, zal de nieuwe hoofdtrainer worden. Hij zal geassisteerd worden door Marco van der Lely en Marvin Janssen. Jaco en Marco werken al 11 jaar samen en zijn bekend met het zaterdagvoetbal. Jaco heeft zijn trainingservaring opgedaan bij SVDPW, CWO, Antibarbari en de laatste vijf seizoenen bij Abbenbroek. Marvin is bij de club al werkzaam als keeperstrainer en zal dit ook blijven doen. Hij kent heel veel spelers en gaat samen met Jaco, Marco en de TC zorgen dat het team compleet gemaakt wordt. Wij heten de heren van harte welkom en wensen ze heel veel succes met deze mooie uitdaging.

Wij willen nogmaals benadrukken dat we hiermee geen afscheid gaan nemen van het zondagvoetbal. We anticiperen hiermee op mogelijke ontwikkelingen in de toekomst binnen onze regio. Daarnaast hopen wij onze spelers te behouden voor onze club door hen meer keuze te bieden. Deze ontwikkeling zal ook de aantrekkelijkheid van Excelsior ’20 voor nieuwe leden vergroten. Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met het voetbalbestuur of de TC.”


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl