Britt Eerland ondanks Olympisch ticket in wachtkamer voor Tokyo

Britt Eerland heeft maandag in de Qatarese stad Doha een nominatie gepakt voor de Olympische Spelen van komende zomer in Tokyo, dat meldt Rijnmond.nl. De Schiedamse tafeltennisster rekende in de finale van het OKT met 4-0 (11-5, 12-10, 12-10 en 11-7) af met Galia Dvorak uit Spanje. Alleen is het nog niet zeker of Eerland daadwerkelijk naar Japan mag.

“De finale ging zeker goed”, blikt Eerland terug op haar strijd tegen Dvorak. “Maar ze is een strijder en geeft echt niet op. Op voorhand nam ik me voor dat het ‘oorlog’ ging worden.”

Zenuwen overwonnen

Eerland is trots op haar prestatie. De Schiedamse tafeltennisster speelde eerder al OKT’s, maar daarin bezweek ze af en toe van de zenuwen. “Ik heb me voorgenomen dat ik – ondanks de zenuwen – door moest blijven spelen en mijn best moest blijven doen. Dat waren mijn doelstellingen. Als ik dat al zou doen, dan was ik al tevreden. Nu heb ik goed gespeeld én gewonnen. Daarom ben ik dubbel zo trots!”

Kijk hieronder naar het volledige interview met Britt Eerland vanuit Qatar, nadat zij zich verzekerde van een olympisch ticket.

Bron: Rijnmond.nl
Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl