Burgemeester Lamers huldigt cricket kampioenen Excelsior’20

Schiedam – De nationale crickettitel was al binnen (vorige week in Amsterdam tegen Dosti), maar na de slotwedstrijd op Thurlede tegen het Amsterdamse VRA werd het landskampioenschap pas echt gevierd. De vreugde was dubbel, want de competitie werd winnend afgesloten.

Excelsior’20 zette een totaal neer van 221 runs (voor 9 wickets in 50 overs), waarbij de grootste bijdragen waren van speler-coach Brenton Parchment (29), Tim Etman (27) en Adam Woutersen (32). De show werd echter gestolen door Sohail Bathi die een halve century (54) bij elkaar rammelde. VRA spartelde daarna dapper tegen, maar kwam niet verder dan 162 runs.

De Amsterdammers waren het veld nog niet af of het feest barstte los. Burgemeester Lamers was naar het sportterrein gekomen, liet zich bijpraten over de spelregels en huldigde daarna de kampioenen. Hij stelde dat Excelsior’20 Schiedam maar weer eens op de kaart had gezet als cricketstad van Nederland.

De trotse voorzitter Luuk van Troost plaatste de spelers in een gloedvolle toespraak één voor één op een voetstuk. Hij stond daarbij stil bij het vertrek van openingsbatsman Tim Etman die zijn laatste wedstrijd voor de Schiedammers speelde. Etman emigreert eind september naar Australië. Zin broertje Niels heeft al aan het eerste elftal geroken en zou komend seizoen zo maar een vaste kracht in de hoofdmacht kunnen worden.

Onder het genot van bier van hoofdsponsor Nicoverken werd vervolgens de kampioenstraditie uit de kast gehaald: door de knieën op Sweet Caroline van Neil Diamond. Niet alleen de spelers maar ook het trouwe publiek dat nog tot ver in de vond doorfeestte.

Van Troost sprak in alle euforie nog de hoop uit dat coaches Lorenzo Ingram en Brenton Parchment ook het volgende seizoen weer van de partij zijn. ,,Want zij zijn bijzonder waardevol voor de ploeg en de jeugd.’’

Het bleef daarna nog wat uurtjes onrustig op Thurlede.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl