Cadeautjes breken Sparta op tegen AZ

ALKMAAR – Sparta Rotterdam is er wederom niet in geslaagd om punten te pakken in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser was tegen AZ aanvallend erg onmachtig en zag er verdedigend een aantal keer niet goed uit, met als resultaat een terechte 3-1 nederlaag.

AZ ging goed van start en raakte al vroeg de lat van het doel van Benjamin van Leer, die de geblesseerde Okoye verving. Toch was het Sparta dat op voorsprong kwam. Auassar onderschepte een bal op de vijandelijke helft en via Thy stond de aanvoerder zelf aan het einde van de aanval. Lang kon Sparta echter niet genieten van de voorsprong, want na een slaande beweging naar de bal van Beugelsdijk was het via de strafschopstip al weer snel 1-1.

Sterker nog, Sparta leek het even helemaal kwijt te zijn, want Karlsson kon uit een corner niet veel later ook de 2-1 binnenschieten, waarmee AZ orde op zaken stelde. Tot overmaat van ramp viel Vriends in de tussentijd ook nog uit, waardoor Auassar een linie naar achteren moest.

In de tweede helft had Sparta veel de bal, maar zoals vaker dit seizoen waren de Rotterdammers aanvallend onmachtig. AZ loerde op de counter en kreeg via Beugelsdijk het tweede cadeautje van de middag. De verdediger kopte de bal in de voeten van Karlsson die vrij kon voorgeven op Pavlidis: 3-1. Pas na het inbrengen van Emegha kreeg Sparta nog een aantal kleine kansen, maar dichtbij de aansluitingstreffer kwam de Kasteelploeg eigenlijk niet meer.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl