Casper Ketting: Sluitpost Via NAC naar VFC (zo)

VLAARDINGEN – Met slechts 29 tegendoelpunten in 14 wedstrijden staat VFC zondag er goed voor dit seizoen. Rots in de branding in het VFC doel is sluitpost Casper Ketting. Ketting die in het verleden uitkwam voor NAC Breda staat dit seizoen voor het 2e seizoen onder de lat bij de zondag kwekkers.

‘Via Neptunus en Germinal ben ik bij NAC Breda terecht gekomen. Ik trainde onder Henk ten Cate met onder andere Orlando Engelaar. Helaas had ik een zeer sterke Gábor Babos voor mij.’, aldus Ketting. Ondanks dat Ketting vrij weinig wedstrijden keepte voor NAC Breda, had hij het er erg naar zijn zin. ‘Als voorbereiding op het seizoen gingen we op trainingskamp in de buurt van Eindhoven. Tijdens het trainingskamp sluipten we stiekem het hotel uit om te gaan stappen in Eindhoven. De eerste de beste bar die we binnen kwamen liepen we de trainer tegen het lijf. De volgende ochtend kregen we een loodzware straftraining voor onze kiezen. Achteraf zijn dat de mooie momenten.’

‘Na mijn NAC periode ben ik terug gekeerd bij Neptunus. Via Neptunus en Excelsior Maassluis kwam ik terecht bij SVV’56 in het oosten van het land. Na SVV’56 ben ik tijdelijk gestopt. Toen ik terugkeerde naar Rotterdam kwam ik een oude schoolvriend tegen die vroeg of ik bij zijn vrienden team bij VFC wilde komen spelen. Zo ben ik uiteindelijke bij VFC terecht gekomen. Toen er keepers problemen ontstonden bij het eerste elftal, vroeg de hoofdtrainer mij of ik wilde aansluiten bij de selectie.’

Waar ten Cate een andere keuze maakte voor onder de lat, staat Ketting bij de zondag kwekkers wel steevast in de basis. ‘Dit is mijn tweede seizoen onder de lat bij VFC zondag. Afgelopen seizoen hadden we een zwaar seizoen. Een groot gedeelte van de spelers stapte over naar de zaterdag afdeling, waardoor de zondag selectie nog maar uit één team bestond. Op sommige momenten breekt je dat dan toch op’ aldus de imposante verschijning.

‘Aan het eind van vorig seizoen besloot Tan (Nguyen, red.), onze aanvoerder, te stoppen met voetbal. Maar VFC wist zich met enkele jeugdspelers en Dion (van Berkel, red.) en Michael (Shu, red.) te versterken. We zijn dit seizoen dan ook een stuk beter begonnen.
Waar het gaat eindigen voor VFC zondag? Het linker rijtje. Een periode titel is dit seizoen denk ik te hoog gegrepen.’

Volgend seizoen moet een periode zeker tot de mogelijkheden behoren. Of VFC de stap aan kan naar de eerste klasse weet ik niet, maar het is zeker een leuke droom. VFC heeft spelers als Jesper en Tim Gudde weten vast te leggen, en als ik de geruchten mag geloven volgt er nog meer spectaculair nieuws de komende weken. VFC heeft een grote jeugdafdeling. Aangevuld met de fantastisch jeugd die VFC al jaren heeft, verwacht ik dat er volgend seizoen een zeer sterk VFC zondag staat! Hoe meer concurrentie, hoe hoger het niveau.’

Op de vraag hoe lang de 39-jarige Ketting zelf nog onder de lat staat bij de kwekkers, is hij duidelijk: ‘Zolang ik van waarde kan zijn en niet gepasseerd wordt, hoop ik nog vele jaren voor VFC uit te komen. In de jeugdteams zie ik veel aanstormend keepers talent rond lopen, maar ze moeten nog wel wat leren en volwassener worden. Ik hoop dat één van deze talenten mij in de toekomst gaat vervangen. Ik zal ze dan ook, waar ik kan, helpen om de laatste stap te gaan zetten.’

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl