‘CION richt pijlen omhoog maar koestert unieke identiteit’

Met het periodekampioenschap dat na de 1-0 winst op stadsgenoot CWO een feit was, onderstreepte CION nog maar eens duidelijk dat de ogen alleen maar omhoog zijn gericht. Met de clubslogan ‘groot geworden door klein te blijven’ als uithangboord zijn de Broekpolderbewoners inmiddels uitgegroeid tot een club om   gedegen rekening mee te houden.

Door: Mischa Keemink

CION-AMBITIES
“Wij willen natuurlijk omhoog, maar zonder onze clubcultuur los te laten,” laat de technische man van CION, Sebas Verburgh gedecideerd weten. “We hebben natuurlijk al jaren leuk gepresteerd in de vierde en derde klasse. We hebben daar legendarische wedstrijden meegemaakt en ook heel veel plezier beleefd met z’n allen, laat ik daar duidelijk in zijn. Maar twee jaar geleden vroegen we ons af waar  we nu precies naartoe willen? Met het eerste elftal maar ook als club. Toen dachten we eigenlijk: Waarom gaan we niet gewoon voor de eerste klasse en misschien nog wel hoger? Zo’n ambitie mag je toch uitspreken?”

CION technische man Sebas Verburgh

CION-DNA
Na de komst van sponsoren werd een plan opgesteld om de voorwaarden te scheppen voor het bereiken van dat doel. “We zijn begonnen om de selectie-elftallen te voorzien van goede trainingsspullen en faciliteiten. Daarnaast hebben we specifiek gekeken naar versterkingen die niet alleen het CION-DNA hebben, maar ook voor een nieuwe impuls konden zorgen. Tuurlijk hangt daar ook een financieel plaatje aan. Dat hoort bij onze ambities maar investeringen moeten altijd verantwoord blijven. De continuïteit van CION staat namelijk op de eerste plaats.”

CION-SFEER
Waar de ambitie op korte termijn bij promotie naar de eerste klasse ligt, zijn op de langere termijn de doelen breder ingezet. “Zoals gezegd is het goed om een vlaggenschip te hebben dat tot de verbeelding spreekt. Dat straalt uit naar de hele club en alle elftallen. We willen ook deze elftallen goed verzorgen met nieuwe tenues of nieuwe ballen als deze nodig zijn. Daarnaast willen we met de bouw van de nieuwe kantine club-breed zorgen dat we zo gezond blijven als we nu zijn. Het is belangrijk dat we genoeg elftallen houden die graag bij ons willen voetballen. Dus zul je spelers goede faciliteiten, een leuke sfeer en mooie evenementen moeten bieden. We denken dus na om, naast het reguliere voetbal, alternatieve activiteiten te bieden zoals 7 tegen 7 wedstrijden. Het belangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt bij CION en dat er voor ieder wat wils is.”

VLAARDINGEN, 5-2-2022, sportpark Broekpolder, tweede klasse Dseason 2021 / 2022, CION – Deltasport 21/22,

Jeugd
Waar CION naast het mannen voetbal ook al jaren vrouwenvoetbal heeft is er eigenlijk nooit ingezet om ook jeugd een plaats aan te bieden. “Dat zou natuurlijk echt een hele mooie stap zijn.” Weet Verburgh maar we moeten realistisch zijn. “Als je dat als vereniging uitspreek moet je het wel echt kunnen bieden. Voor wat betreft de jeugd staan we daarentegen wel open voor een goede samenwerking met andere verenigingen. Maar voorlopig zetten wij in op meer seniorenteams. Met een maximum van 10 elftallen zodat we nog onze slogan kunnen handhaven ‘groot geworden door klein te blijven’ en bovendien onze 3de helft verzekerd is van succes !!

Foto’s: Mischa Keemink

Dit is een artikel uit het nieuwe waterwegsport.nl magazine! En hij is dikker dan ooit! Met weer ruim 64-pagina’s vol met herkenbare sportverhalen en de prachtigste foto’s uit de regio Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Hoek van Holland is het het waterwegsport.nl team weer gelukt de trouwe lezers te trakteren op uren leesplezier !
Lees hem vanaf nu online of haal de full-collor  gratis op bij jouw sportvereniging !


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl